Anticoagulante naturale. Aceste alimente subțiază sângele și previn formarea cheagurilor

Din cuprinsul articolului

Anticoagulantele naturale sunt substanțe care reduc capacitatea sângelui de a forma cheaguri. Coagularea sângelui este un proces necesar, dar uneori sângele se poate coagula prea mult, ceea ce duce la complicații potențial periculoase.

Persoanele cu anumite afecțiuni medicale, cum ar fi bolile cardiace congenitale, pot avea nevoie de medicamente anticoagulante pentru a reduce riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.

Este esențial să discutați cu un medic înainte de a încerca aceste remedii, deoarece este posibil ca ele să nu funcționeze la fel de bine ca medicamentele și pot interfera cu unele medicamente eliberate pe bază de rețetă.

Ce trebuie făcut atunci când o persoană are sânge gros? Poliglobulia, policitemia sau cunoscută în mod obișnuit ca „sânge gros” este o anomalie în coagularea sângelui, care face sângele mai dens și mai predispus la coagulare.

Pentru tratarea acestui tip de sânge, medicamentele prescrise de medicul specialist pot fi consumate și însoțite de o dietă bogată în alimente anticoagulante naturale.

Anticoagulante naturale

Specialistul în reabilitare neurologică Neural ne amintește că unele alimente „acționează ca anticoagulanți naturali și pot împiedica formarea cheagurilor”. Printre acestea se numără:

  • Usturoiul conține proprietăți care reduc riscurile coronariene.
  • Ceapa, care trebuie consumată crudă pentru a exercita acest efect anticoagulant.
  • Ghimbirul ajută la fluidizarea sângelui. Cel mai bun mod de a-l consuma, în acest caz, este prin fierberea rădăcinii.
  • Vitamina E, care are, de asemenea, această calitate de fluidificare a sângelui, poate fi consumată prin alimente precum ouăle, grâul, migdalele, avocado și verdele cu frunze închise.
  • Turmericul poate fi adăugat în orice aliment, deși nu este indicat să îl amestecați cu alte anticoagulante, deoarece poate avea un efect advers.
  • Omega-3, care se găsește în somon, ton și păstrăv, este, de asemenea, ideal pentru a preveni coagularea sângelui.
    Pe de altă parte, rodia, unul dintre fructele pe care le consumăm cel mai puțin, ajută și ea la reducerea colesterolului rău.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

o oră ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

2 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

2 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

3 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

3 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

4 ore ago

Citeste si: