Sari la conținut

Anticoagulante naturale. Aceste alimente subțiază sângele și previn formarea cheagurilor

Anticoagulantele naturale sunt substanțe care reduc capacitatea sângelui de a forma cheaguri. Coagularea sângelui este un proces necesar, dar uneori sângele se poate coagula prea mult, ceea ce duce la complicații potențial periculoase.

Persoanele cu anumite afecțiuni medicale, cum ar fi bolile cardiace congenitale, pot avea nevoie de medicamente anticoagulante pentru a reduce riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.

Este esențial să discutați cu un medic înainte de a încerca aceste remedii, deoarece este posibil ca ele să nu funcționeze la fel de bine ca medicamentele și pot interfera cu unele medicamente eliberate pe bază de rețetă.

Ce trebuie făcut atunci când o persoană are sânge gros? Poliglobulia, policitemia sau cunoscută în mod obișnuit ca „sânge gros” este o anomalie în coagularea sângelui, care face sângele mai dens și mai predispus la coagulare.

Pentru tratarea acestui tip de sânge, medicamentele prescrise de medicul specialist pot fi consumate și însoțite de o dietă bogată în alimente anticoagulante naturale.

Anticoagulante naturale

Specialistul în reabilitare neurologică Neural ne amintește că unele alimente „acționează ca anticoagulanți naturali și pot împiedica formarea cheagurilor”. Printre acestea se numără:

  • Usturoiul conține proprietăți care reduc riscurile coronariene.
  • Ceapa, care trebuie consumată crudă pentru a exercita acest efect anticoagulant.
  • Ghimbirul ajută la fluidizarea sângelui. Cel mai bun mod de a-l consuma, în acest caz, este prin fierberea rădăcinii.
  • Vitamina E, care are, de asemenea, această calitate de fluidificare a sângelui, poate fi consumată prin alimente precum ouăle, grâul, migdalele, avocado și verdele cu frunze închise.
  • Turmericul poate fi adăugat în orice aliment, deși nu este indicat să îl amestecați cu alte anticoagulante, deoarece poate avea un efect advers.
  • Omega-3, care se găsește în somon, ton și păstrăv, este, de asemenea, ideal pentru a preveni coagularea sângelui.
    Pe de altă parte, rodia, unul dintre fructele pe care le consumăm cel mai puțin, ajută și ea la reducerea colesterolului rău.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.