Categories: Ştiri sănătate

Anunț fulger despre Ana Morodan. Judecătorii au decis chiar acum

Din cuprinsul articolului

Judecătorii au făcut lumină în dosarul Anei Morodan după ce vedeta a luat o doză mai mare decât a prescris medicul. Vedeta a primit o decizie care va șoca întreaga țară. Astfel,  „contesa Internetului”nu a scăpat de eticheta care îi va marca viitorul. Vezi despre ce este vorba.

Ana Morodan a ieșit vinovată. Judecătorii au trimis-o în judecată. Decizia a fost luată după ce vedeta a încercat să se sustragă de la prelevarea probelor biologice care urmau să arate dacă a consumat sau nu droguri înainte de a se urca la volan.

Ana Morodan a fost trasă la răspundere

Parchetul precizează că pacientul care foloseşte medicamente prescrise de psihiatru şi care afectează capacitatea de orientare şi de a conduce autovehicule are responsabilitatea de a respecta dozele prescrise şi de a administra medicamente în anumite intervale de timp.

„Parchetul face precizarea că este responsabilitatea oricărui deţinător de permis auto, cu atât mai mult cu cât are şi calitatea de pacient, să-şi administreze tratamentul ce conţine substanţe psihoactive într-un anumit interval temporal, astfel încât să nu afecteze siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

Pentru că Alprazolamul, substanţa psihoactivă regăsită în produsul biologic recoltat de la persoana cercetată, este un sedativ, este hipnotic, este miorelaxant şi afectează deopotrivă vigilenţa şi capacitatea persoanei de a se orienta în timp şi spaţiu, este tot responsabilitatea pacientului să-şi administreze tratamentul în doza recomandată de către medicul curant psihiatru”, au explicat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Amintim că, la sfârşitul lunii martie, Ana Morodan a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore după ce nu a oprit la semnalele acestora, a lovit două maşini şi a refuzat să fie testată pentru depistarea alcoolului şi a substanţelor psihoactive. Ulterior, ea a fost plasată sub control judiciar.

Poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul, însă Ana Morodan, aflată la volan, nu s-a conformat, ci şi-a continuat deplasarea, moment în care a intrat în coliziune cu două autovehicule. În urma accidentului de circulaţie au fost înregistrate doar pagube materiale.

Morodan a refuzat să fie testată pentru substanţe psihoactive şi alcool, refuz pe care l-a exprimat şi când a fost dusă la INML în vederea prelevării de mostre biologice.
A fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “Refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 337 din Codul Penal, potrivit news.ro.

Recent Posts

Oamenii de știință: acest obicei din copilărie crește riscul de demență

Un obicei din copilărie este asociat cu un risc crescut de a dezvolta demență mai…

11 minute ago

Băutura cu calciu, magneziu și potasiu care ajută la ameliorarea „tuturor durerilor” din organism

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a arătat că o alimentație sănătoasă și…

40 de minute ago

Previziunea lui Carmen Harra pentru Florin Piersic: El este codificat cu cifra 11

Carmen Harra și-a exprimat în mod public sprijinul pentru Florin Piersic. Deși marele actor este…

o oră ago

Andrei Caramitru: „Dacă tu iei mai puțin de 1.500 de euro net, e doar eșecul tău”

Un renumit economist român a declanșat furia opiniei publice imediat după ce a susținut că…

2 ore ago

Zodia care va avea o cumpănă până pe 17 Mai. Apare o situație bulversantă

Mihai Voropchievici susține că o zodie se va confrunta cu probleme, pe când alți nativi…

2 ore ago

Românii care primesc cei mai mulți bani la pensie după recalculare. Trebuie să fi muncit în aceste domenii

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a adus clarificări referitoare la criteriile în funcție de care unii…

3 ore ago

Citeste si: