Categories: Ştiri sănătate

Anunțul de ultimă oră făcut în cazul de dopaj al Simonei Halep

Simona Halep este pentru moment suspendată după ce a fost testată pozitiv cu o substanță interzisă la un control antidoping efectuat la US OPEN.

În corpul fostului lider WTA s-au găsit urme de Roxadustat, o substanță interzisă, din clasa EPO, iar jucătoarea riscă acum o suspendare de până la 4 ani.

Răzvan Itu, unul dintre candidații la șefia Federației Române de Tenis, crede că apărarea Simonei Halep ar trebui să ia în calcul și posibilitatea ca un aliment consumat de sportiva noastră să fi fost contaminat.

Deși părea la început doar un scenariu neverosimil, varianta contaminării a fost tot mai vehiculată în ultima vreme.

Teoria potrivit căreia Simona Halep a consumat alimente contaminate la US Open a fost demontată pas cu pas de Mihai Rusu, fost jucător de tenis, actualmente jurnalist sportiv și expert în tenis.

„În primul rând, toți jucătorii și toate jucătoarele de tenis au restaurant la US Open și la fiecare turneu! Toată masa, toate aceste alimente și băuturi sunt testate într-un regim cu totul aparte când ajung în restaurantul jucătorilor și jucătoarelor. Pentru că dacă ar fi fost contaminată, luând ipoteza de contaminare: de ce a fost numai ea contaminată, dar nu au fost și celelalte sportive participante la US Open?”, a afirmat Mihai Rusu, pentru ProSport.

„Nu există! Mâncarea e pe masă! Acolo e bufet suedez! Te duci și îți iei mâncarea! Totul e pe masă. Nu comanzi din afară. Ea nu s-ar putea salva, din moment ce nu au fost contaminate celelalte jucătoare. Deci, mâncarea stă pe masă acolo. Toată lumea vine și consumă aceeași mâncare, rece-caldă.

„Bineînțeles că mâncarea e testată. Sunt contracte de livrare și atunci toate mâncărurile astea sunt controlate, adică au un regim special. Pentru că în caz contrar fiecare jucător și jucătoare ar putea spune: ‘Domne, m-am contaminat cu mâncare din restaurantul Grand Slam-ului'”, a mai precizat Mihai Rusu.

Comunicatul transmis de Agenția Națională Antidoping

“Substanţa FG-4592 (Roxadustat) se încadrează în Lista Interzisă la secţiunea S2 – Hormoni peptidici, factori de creştere, substanţe înrudite şi mimetice, agenţi activatori ai factorilor care induc hipoxia. Stabilizatorii factorilor care induc hipoxia s-au regăsit pe Lista Interzisă din anul 2011.

În 2015 şi 2016 a fost introdusă denumirea FG-4592 în cadrul acestei secţiuni de stabilizatori ai factorilor care induc hipoxia. Din anul 2017 a fost adăugată în Lista Interzisă denumirea internaţională a FG-4592 Roxadustat. Substanţa Roxadustat este considerată substanţă nespecifică.

În termeni simpli, gestionarea rezultatelor implică toate aspectele, pornind de la revizuirea cazului, la notificarea sportivului (sau a persoanei implicate), la acuzarea sportivului și soluționarea cazului, care poate include o procedură de audiere și apel”, se menţionează în comunicatul ANAD.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra