Categories: Ştiri sănătate

Atenție! Nu consumați acest suc dacă luați medicamente! Poate interacționa în mod negativ cu tratamentul. Specialist: „Conține o substanță care blochează enzimele hepatice”

Sucurile naturale sunt adevărate comori pentru sănătate, datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale și nutrienți esențiali. Cu toate acestea, până și produsele 100% naturale pot avea contraindicații. Iată ce suc nu trebuie să consumi niciodată dacă urmezi un tratament sau iei anumite medicamente.

Sucul de grapefruit este faimos în toată lumea, mai ales pentru posibilele efecte asupra siluetei. Cu atât mai mult, este bogat în vitamine și antioxidanți puternici, fiind un aliat de încredere în lupta cu multiple afecțiuni.

Cu toate acestea, sucul de grapefruit conține o anumită substanță care blochează enzimele hepatice. Astfel, anumite medicamente nu mai sunt metabolizate optim și ajung în sânge într-o cantitate mare, având efect de supradoză.

Nu consumați suc de grapefruit cu medicamente

Mihaela Bilic, nutriționist și expert în boli metabolice, dezvăluie pe o rețea de socializare un secret nebănuit despre sucul de grapefruit. Acesta nu ar trebui să fie niciodată consumat împreună cu medicamente, din cauza unei substanțe care blochează enzimele hepatice.

Nu luați medicamente cu suc de grepfrut

Cu gust acru-amărui și culoare galbenă sau roz, gref-ul este fructul vedetă când vine vorba de slăbit. Nu există dovezi că sucul de gref ar topi grăsimea, însă ce știm sigur e că nu face casă bună cu medicamentele.

Pe lângă vitamine, antioxidanți, fibre și multă apă, el conține o substanță care blochează enzimele hepatice. În aceste condiții anumite medicamente nu mai sunt metabolizate optim și ajung în sânge într-o cantitate mare (efect de supradoză). Tot sucul de gref poate bloca transportul unor substanțe active din medicamente și să reducă în consecință eficacitatea acestora.

Interacțiunea variază de la o persoană la alta, poate apărea la consumul unui singur pahar de suc și poate persista timp de 2-3 zile. Este bine să evitați asocierea sucului de gref cu tratamentul antihipertensiv, antihistaminic, antisecretor, anxiolitic, antidepresiv, antiaritmic, hipolipemiant. De știut că restul de citrice (portocală, mandarină) nu au impact asupra eficacității medicamentelor”, scrie Mihaela Bilic.

Recent Posts

Casa de Pensii a inclus o nouă activitate ca vechme la pensie. Vor fi avantajați extrem de mulți români. Pensii mai mari

O nouă propunere legislativă recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură…

14 minute ago

Vlad Ciurea atrage atenția asupra acestui fenomen care îi îmbolnăvește pe români: „Atacă direct sistemul nervos”

Deși avem acces la mai multe oportunități comparativ cu generațiile anterioare, tot mai mulți oameni…

44 de minute ago

Ingredientul utilizat în prăjituri și băuturi răcoritoare care dăunează GRAV sănătății: distruge pereții intestinali

Înlocuitorul de zahăr E961 din industrie poate avea un "efect toxic asupra sănătății", potrivit unui…

o oră ago

Epidemia care a provocat mii de victime în Europa, a ajuns în România. Simptomele care ar trebui să te trimită la spital de urgență

S-au înmulțit cazurile de tuse convulsivă și în România, în special în rândul copiilor, spun…

2 ore ago

Cu câți bani va ieși la pensie Klaus Iohannis? Are indicele cel mai mare în grilă

Președintele statului, Klaus Iohannis, și-a depus cererea de pensionare pentru limita de vârstă, acesta urmând…

2 ore ago

Tumoră de 10 kilograme, extirpată de medicii de la Spitalul Județean Arad. Simptomele care au trimis-o pe pacientă la spital

O echipă medicală de la Spitalul Judeţean Arad a extirpat de la o pacientă de…

3 ore ago

Citeste si: