Categories: Stil de viaţă

Atrageți atenția Moșului să nu vină cu jucării toxice!

Este acea perioadă din an în care toată lumea este în căutarea jucăriilor ideale pentru micuții lor. Din păcate, comercianții pun la vânzare și jucării care pot fi un real pericol pentru sănătatea micuților. Iată câteva detalii la care trebuie să fiți atenți atunci când vreți să cumpărați un cadou

Sandra Sălăgean

Made India și în China, atenție mare!

Jucăriile confecționate în India sau în China au mare priză la români deoarece prețul lor este cel mai mic. Din păcate, prețul reflectă calitatea lor și nu există doar riscul ca jucăria să se destrame imediat, ci și ca piesele componente să nu corespundă normelor de siguranță. Unele jucării pot conține vopseluri toxice sau piese mici, care pot fi înghițite cu ușurință.

Haine îmbibate în chimicale

Întotdeauna o haină nouă este o idee bună și practică atunci când vrem să oferim un cadou. Dar când e vorba de cei mici, e bine să fim atenți la material și imprimeu. Foarte multe accesorii vestimentare care au transpuse pe ele diverse personaje din desenele animate îndrăgite de copii nu respectă regimul de folosire a licenței și, drept urmare, nu le este verificat standardul de calitate. Copiii se pot alege cu alergii serioase de la îmbrăcămintea vopsită cu substanțe de proastă calitate sau de la țesături tratate chimic.

Ce e la raft obligatoriu se spală!

Orice „pufoșenie” luată de la raft trebuie igienizată. Chiar și cele care au diverse sisteme de iluminare sau sunet. Jucăriile de pluș se spală cu detergent la 40 de grade în masina de spălat, iar cele cu sistem electronic se igienizează cu spray-uri speciale pe care le găsiți la articolele de menaj în orice supermarket.

Nu se recomandă plușurile copiilor care încă mai au tendința de a băga în gură (0-3 ani), deoarece pot înghiți material. Pentru cei sub vârsta de 3 ani ideale sunt jucăriile din plastic (care nu conțin BPA- bisfenol, un element chimic folosit în fabricarea plasticului. Acesta este foarte toxic pentru oameni).

Recent Posts

Cât vei lua pensie, după recalculare, dacă ai muncit 15 ani

Pensie după 15 ani de muncă. În România, aproximativ 1.100.000 de pensionari beneficiază de pensia…

10 ore ago

Te-ai întrebat de ce mănânci sub stres și nu te poți abține? Cercetătorii au găsit, în sfârșit, găsit o explicație științifică

Mâncarea pe bază de stres este adesea declanșată de forțe nesănătoase pe care ne-am dori…

11 ore ago

Un medic dermatolog atrage atenția că alunițele care se pot transforma în cancer au aceste caracteristici

Alunițe cancerigene. Nu neglijați alunițele, nu amânați vizita la dermatolog și, în niciun caz, nu…

11 ore ago

Câți bani primesc în plus la pensie românii cu vechime în muncă grupa I sau II

Conform noii legi a pensiilor, pensionarii care au lucrat în grupa I sau II pentru…

12 ore ago

„Mi-am văzut propriul cancer în oglindă și mi-a salvat viața”. Dezvăluirile unui medic oncolog

Un doctor pncolog și-a observat propriul cancer în oglindă, iar asta i-a salvat viața la…

12 ore ago

Citeste si: