Sari la conținut

Atrageți atenția Moșului să nu vină cu jucării toxice!

Este acea perioadă din an în care toată lumea este în căutarea jucăriilor ideale pentru micuții lor. Din păcate, comercianții pun la vânzare și jucării care pot fi un real pericol pentru sănătatea micuților. Iată câteva detalii la care trebuie să fiți atenți atunci când vreți să cumpărați un cadou

Sandra Sălăgean

Made India și în China, atenție mare!

Jucăriile confecționate în India sau în China au mare priză la români deoarece prețul lor este cel mai mic. Din păcate, prețul reflectă calitatea lor și nu există doar riscul ca jucăria să se destrame imediat, ci și ca piesele componente să nu corespundă normelor de siguranță. Unele jucării pot conține vopseluri toxice sau piese mici, care pot fi înghițite cu ușurință.

Haine îmbibate în chimicale

Întotdeauna o haină nouă este o idee bună și practică atunci când vrem să oferim un cadou. Dar când e vorba de cei mici, e bine să fim atenți la material și imprimeu. Foarte multe accesorii vestimentare care au transpuse pe ele diverse personaje din desenele animate îndrăgite de copii nu respectă regimul de folosire a licenței și, drept urmare, nu le este verificat standardul de calitate. Copiii se pot alege cu alergii serioase de la îmbrăcămintea vopsită cu substanțe de proastă calitate sau de la țesături tratate chimic.

Ce e la raft obligatoriu se spală!

Orice „pufoșenie” luată de la raft trebuie igienizată. Chiar și cele care au diverse sisteme de iluminare sau sunet. Jucăriile de pluș se spală cu detergent la 40 de grade în masina de spălat, iar cele cu sistem electronic se igienizează cu spray-uri speciale pe care le găsiți la articolele de menaj în orice supermarket.

Nu se recomandă plușurile copiilor care încă mai au tendința de a băga în gură (0-3 ani), deoarece pot înghiți material. Pentru cei sub vârsta de 3 ani ideale sunt jucăriile din plastic (care nu conțin BPA- bisfenol, un element chimic folosit în fabricarea plasticului. Acesta este foarte toxic pentru oameni).

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel