Categories: Ştiri sănătate

Au început studiile vaccinului anti-Covid pentru adolescenți. Participanții au primit deja prima doză!

Moderna a anunțat recent începerea studiilor de dezvoltare a vaccinului anti-Covid pentru adolescenți. Cercetarea se află în Faza 2/3, iar tinerii au primit deja prima doză de vaccin anticoronavirus.

Potrivit oficialilor Moderna, compania farmaceutică producătoare de vaccin mRNA anticoronavirus a extins cercetările pentru tinerii de până la 18 ani. Moderna a anunțat recent începerea studiilor de dezvoltare a vaccinului anti-Covid pentru adolescenți. Primii tineri au fost imunizați cu prima doză, în Faza 2/3 a studiului mRNA-1273.

Candidații au vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani.

„Suntem încântați să începem această Fază 2/3 a studiului mRNA-1273 pe adolescenții fără probleme de sănătate din Statele Unite. Scopul nostru este să avem suficiente informații până în primăvara lui 2021 care să permită utilizarea mRNA-1273 pentru adolescenți înaintea anului școlar 2021. Sperăm că vom putea oferi un vaccin sigur pentru adolescenți, care să le permită să se întoarcă la școală într-un cadru normal”, a declarat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer of Moderna.

Acest studiu controlat, aflat în Faza 2/3, va evalua siguranța, posibilele efecte adverse și imunogenitatea a două doze de vaccin, administrate la o diferență de 28 de zile. Compania farmaceutică intenționează să înscrie 3000 de adolescenți din Statele Unite ale Americii. Participanții vor avea vârste cuprinse între 12 și 18 ani.

Fiecare participant îi va fi administrată fie o doză placebo (formulă asemănătoare, fără proprietăți farmaceutice), fie vaccinul propriu-zis. După a doua imunizare, participanții vor fi monitorizați timp de 12 luni. Eficacitatea imunizării se va stabili prin obținerea unei protecții în urma vaccinării, sau se va stabili în urma imunizării populației adulte.

Obiectivul principal al studiului asupra vaccinului anti-Covid pentru adolescenți este determinat de evaluarea siguranței și eficienței produsului.

Din acest motiv, studiul este realizat în colaborare cu BARDA (Biomedical Advanced Research and Development Authority) și intenționează să verifice siguranța si imunogenitatea vaccinului mRNA-1273 în acest important segment al populației tinere. Un vaccin eficient este foarte important în rândul adolescenților, atât pentru obținerea unei educații optime cât și pentru oprirea răspândirii virusului la orice grupă de vârstă.

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

7 minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

38 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică