sâmbătă, decembrie 10, 2022

Moderna a anunțat recent începerea studiilor de dezvoltare a vaccinului anti-Covid pentru adolescenți. Cercetarea se află în Faza 2/3, iar tinerii au primit deja prima doză de vaccin anticoronavirus.

Potrivit oficialilor Moderna, compania farmaceutică producătoare de vaccin mRNA anticoronavirus a extins cercetările pentru tinerii de până la 18 ani. Moderna a anunțat recent începerea studiilor de dezvoltare a vaccinului anti-Covid pentru adolescenți. Primii tineri au fost imunizați cu prima doză, în Faza 2/3 a studiului mRNA-1273.

Candidații au vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani.

Te-ar mai interesa: Cât timp poți avea cancer fără să știi. Multe neop...

„Suntem încântați să începem această Fază 2/3 a studiului mRNA-1273 pe adolescenții fără probleme de sănătate din Statele Unite. Scopul nostru este să avem suficiente informații până în primăvara lui 2021 care să permită utilizarea mRNA-1273 pentru adolescenți înaintea anului școlar 2021. Sperăm că vom putea oferi un vaccin sigur pentru adolescenți, care să le permită să se întoarcă la școală într-un cadru normal”, a declarat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer of Moderna.

Acest studiu controlat, aflat în Faza 2/3, va evalua siguranța, posibilele efecte adverse și imunogenitatea a două doze de vaccin, administrate la o diferență de 28 de zile. Compania farmaceutică intenționează să înscrie 3000 de adolescenți din Statele Unite ale Americii. Participanții vor avea vârste cuprinse între 12 și 18 ani.

Te-ar mai interesa: De ce să bei ceai zilnic? Efectul pe care îl produ...

Fiecare participant îi va fi administrată fie o doză placebo (formulă asemănătoare, fără proprietăți farmaceutice), fie vaccinul propriu-zis. După a doua imunizare, participanții vor fi monitorizați timp de 12 luni. Eficacitatea imunizării se va stabili prin obținerea unei protecții în urma vaccinării, sau se va stabili în urma imunizării populației adulte.

Obiectivul principal al studiului asupra vaccinului anti-Covid pentru adolescenți este determinat de evaluarea siguranței și eficienței produsului.

Din acest motiv, studiul este realizat în colaborare cu BARDA (Biomedical Advanced Research and Development Authority) și intenționează să verifice siguranța si imunogenitatea vaccinului mRNA-1273 în acest important segment al populației tinere. Un vaccin eficient este foarte important în rândul adolescenților, atât pentru obținerea unei educații optime cât și pentru oprirea răspândirii virusului la orice grupă de vârstă.

Te-ar mai interesa: Acid uric ridicat: ALIMENTE pe care trebuie să le ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private