sâmbătă, decembrie 10, 2022

Vaccinul Covid Moderna a arătat rezultate impresionante. În urma testelor, s-a constatat că niciun dintre voluntarii care au primit vaccinul Moderna, nu a dezvoltat forme severe de Covod-19. 

Continuând cu veștile bune despre vaccinurile COVID-19, compania de biotehnologie Moderna a anunțat rezultatele finale ale studiului de eficacitate pe 30.000 de persoane, într-un comunicat de presă: Doar 11 persoane care au primit două doze de vaccin au dezvoltat ssimtpme de COVID-19, după infectarea cu coronavirusul pandemic, comparativ cu 185 de cazuri simptomatice dintr-un grup placebo. Asta se traduce într-o eficacitate de 94,1%, potrivit companiei, cu mult peste așteptările multor oameni de știință.

Te-ar mai interesa: Acid uric ridicat: ALIMENTE pe care trebuie să le ...

Mai impresionant încă, vaccinul Modernea a avut o eficacitate 100% împotriva formelor severe de Covid-19. Au existat zero astfel de cazuri de COVID-19 printre cei vaccinați, comparativ cu grupul placebo, unde au fost 30 de cazuri.

Vaccinul Covid Moderna

Compania a depus o cerere de autorizare de autorizare de urgență (EUA) pentru vaccinul său la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) și așteaptă, de asemenea, undă verde și de la Agenția Europeană de Medicamente.

Datele publicate ieri susțin un raport intermediar al companiei apărut în urmă cu două săptămâni, care a analizat doar 95 de cazuri totale, dar a produs o eficacitate similară „Aș dori în continuare să văd toate datele sunt reale, dar ceea ce am văzut până acum este absolut remarcabil”, a declarat Paul Offit, cercetător în vaccinuri la Spitalul de Copii din Philadelphia, membru al unui comitet independent de experți în vaccinuri.

Te-ar mai interesa: 3 lucruri pe care să nu le ții sub pat. Pot atrage...

Vaccinul Moderna împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, se bazează pe o tehnologie nouă care utilizează ARN mesager (ARNm) pentru a codifica o proteină de pe suprafața agentului patogen. Pfizer și BioNTech au dezvoltat un vaccin mARN similar împotriva COVID-19 și au raportat, de asemenea, rezultate excelente, cu o eficacitate de 95%, în analiza finală a studiului lor pe 45.000 de persoane. În acest studiu, care s-a încheiat după identificarea a 170 de cazuri de COVID-19, au apărut doar 10 cazuri severe și doar unul a fost în grupul vaccinat.

Te-ar mai interesa: Studiu: Riscul de accident vascular cerebral se po...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private