Categories: Ştiri sănătate

Automedicația poate ucide. Medic: Medicamentele combinate fac rău pacienților care suferă de inimă și de tensiune

Automedicația poate ucide. Automedicația poate fi periculoasă și chiar să ducă la moarte în unele cazuri. Alegerea și administrarea incorectă a medicamentelor pot provoca reacții adverse severe sau interacțiuni periculoase cu alte medicamente pe care le utilizezi deja.

De asemenea, automedicația poate duce la amânarea diagnosticării și tratării corecte a unei afecțiuni grave, care poate progresa în timp și deveni mai dificil de tratat.

Pentru că se înmulțesc infecțiile respiratorii în țara noastră, medicii trag un semnal de alarmă. Președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, doctor Sandra Alexiu, spune că este important că atunci când apar simptomele de răceală sau gripă să luăm legătura cu medicul de familie și să evităm automedicația.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Medic, despre automedicație: Medicamentele combinate au în ele unele substanțe care fac foarte rău la pacienții care suferă de inimă și de tensiune

„ Medicamentele combinate au în ele unele substanțe care fac foarte rău la pacienții care suferă de inimă și de tensiune, motiv pentru care ne trezim cu pacienți care sunt în criză hipertensiune pentru că au luat medicamente efectiv cu pumnul și din toate.

La fel, au tendința de a-și lua medicamente care se administrează local, pastile de supt sau sprayuri, și asta duce la afectarea mucoasei bucale. Lucrurile trebuie făcute cu măsură, tratamentele trebuie administrate corect și în funcție de ce alte boli mai ai. E de știut că virozele de sezon pentru ele nu avem tratament specific”, explică dr. Sandra Alexiu.

De asemenea, este recomandat să avem grijă de igiena personală, să ne spălăm pe mâini cu apă și săpun, dacă suntem răciți, să nu mergem în colectivitate, dacă tușim sau strănutăm este bine să o facem în plica cotului sau să utilizăm un șervețel de unică folosință, pe care să-l aruncăm la coș imediat după folosire. Medicii ne mai sfătuiesc, pentru prevenirea îmbolnăvirii, să ne vaccinăm antigripal.

Potrivit informațiilor RRA, în prima săptămână a anului au fost depistate peste 2.500 de noi cazuri de COVID și s-au raportat 26 de decese, a anunțat miercuri Institutul Național de Sănătate Publică. 40% din îmbolnăviri s-au înregistrat în București și în județele Cluj, Brașov, Constanța și Bihor.

În același timp, se înmulțesc și cazurile de gripă, iar spitalele de boli infecțioase sunt pline. Cel puțin nouă persoane bolnave de gripă au murit de la începutul sezonului rece.

Recent Posts

Cât costă lingura pentru alimentație sănătoasă, inventată de japonezi?

Gigantul japonez din sectorul băuturilor Kirin Holdings va începe să comercializeze o lingură electrificată despre…

4 ore ago

Știai că ai dreptul la pensie chiar dacă nu ai cotizat suficient? Condițiile în care poți beneficia de pensie

Românii care nu au avut un loc de muncă, contracte legale si nu au plătit…

4 ore ago

Horoscopul banilor pentru săptămâna 20-26 mai. Zodiile care scapă de datorii

Soarele intră în zodia Gemenilor, fiind un semn că timpul este potrivit să revenim la…

5 ore ago

Dezvăluiri din ancheta scandalului sângelui contaminat: 30.000 de persoane au primit transfuzii cu sânge infectat!

Autorităţile sanitare şi cele politice au încercat să ascundă adevărul în legătură cu uriaşul scandal…

5 ore ago

Alertă cu bombă la Patriarhia Română

Catedrala Patriarhală a fost evacuată după o amenințare cu bombă. La Catedrală și la sediul…

5 ore ago

Legătura dintre pensiile din Pilonul II și prețul curentului electric. Puțini români știu acest lucru

Potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar, 6 din fiecare 10 lei investiţi de fondurile…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar