Sari la conținut

Monica Pop: Se face sănătate pe sănătatea românilor! Cum a fost posibil sa fie blocate posturile în spitale? Situația devine dramatică!

monica pop
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Renumitul medic oftalmolog, Monica Pop, trage un semnal de alarmă cu privire la insuficiența personalului din spitalele românești. „Cum a fost posibil sa fie blocate posturile în spitale? Situația devine dramatică!”

Medicul Monica Pop denunță într-o postare pe Facebook, dezinteresul, neprofesionoalismul și reaua voință a politicienilor perindați pe la putere, vizavi de sistemul sanitar din România, sistem aflat pe marginea prăpastie.

Monica Pop: Se face sănătate pe sănătatea românilor!

„Cât contează sănătatea românilor? Decidenții s-au gândit când au blocat posturile din spitale?! Știau bine că personalul sanitar e total insuficient de multă vreme și că scade zilnic! Și că nu pot fi înlocuiți din cauza blocării posturilor! Economie (deși nu e) oe sănătatea românilor??!! Situația devine dramatică!

Se stie de ani si ani de zile ca personalul din spitale este total insuficient! Uneori, dramatic! Si atunci, cum a fost posibil sa fie blocate posturile, si asa putine si din care pleaca pe capete si medici si asistenti si personal administrativ! Sint epuizati, se imbolnavesc, se pensioneaza, pleaca, mor…

Cum a putut exista o asemenea idee, total in detrimentul pacientilor??!! De ce s-a permis asa ceva?! Facem economie pe sanatatea romānilor? Sint 5 ( CINCI) MILIOANE DE PACIENTI in tara asta. Si cifra creste mereu!

De ce trebuie memorandum pentru deblocarea posturilor?

Trebuie memorandum pt deblocare??!! De ce nu se deblocheaza direct posturile care, oricum nu ar fi trebuit blocate niciodată??!! Se stie bine ca in ministere si in alte institutii de stat exista personal ( politic?) excedentar, platit foarte bine, (inutil) din banii romănilor, ai nostri, ai tuturor!

Nici macar in an electoral nu se poate gindi si proceda in interesul sanatatii romănilor?! Nu numai ca nu se face vreo economie prin blocarea posturilor ci chiar dimpotrivă, creste numarul pacientilor, a concediilor medicale si a pensionarilor pe cazuri de boală! Costurile cresc astfel, nici vorba de economie! Asa e o gindire economică???!!! Ce dau pe mere… stiti..

Vrem „ca afara”? Acolo e o asistenta la 1-2 pacienti, aici 1-2 asistenta la zeci de pacienti! Cum sa poata face față?!

Cu deblocarea prin acest memorandum, se prelungeste foarte mult ocuparea posturilor libere; procedurile si asa sint de durată, cu publicare, organizarea concursurilor, dupa perioade administrative lungi. Luni de zile cu totul.

Până atunci, SE PIERDE CONTINUU PERSONAL, prin plecari, imbolnăviri , inclusiv prin epuizare, pensionări, detasari, decese! NEinlocuibil din cauza posturilor blocate! Nu se poate asa ceva! Se gândesc decidentii? Daca da, cum se pot lua asemenea hotăriri? Cine îi sfatuieste atit de gresit? Consilierii au curaj sa le spuna?!

Monica Pop: Sunt bolnavi și în orașele mici! Se poate face carieră și în provincie

Privitor la medicii rezidenti, Premierul are dreptate ca sint pregatiti pe banii statului si ca au o mare datorie fata de tara asta! Atunci, de ce nu au fost scoase posturile libere la rezidentiat? Problema acestor tineri insa este alta : vor toti in marile centre universitare, ceea ce nu e deloc ok! Iar daca nu sint posturi in spitalele in care ar vrea ei, merg in privat , in provincie tot nu merg! In orasele mari sint medici suficienti.

SINT MULTI OAMENI BOLNAVI SI IN ORASELE MICI, ei vă tot asteaptă, dragi colegi tineri! Puteti face carieră si deveni medici cunoscuti si in orasele de provincie! Sint judete intregi fara niciun medic specialist din multe specialitati medicale si/sau chirurgicale! E normal? Garzi sint orase intregi in care nu se mai fac pentru ca nu are cine! Unde se ajunge asa?!”, este mesajul medicului Monica Pop.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel