Categories: Ştiri sănătate

Autoritățile investighează un bărbat care a primit 10 vaccinuri Covid într-o singură zi

Autoritățile sanitare din Noua Zeelandă investighează afirmațiile conform cărora un bărbat a primit până la 10 doze de vaccinare Covid-19 într-o singură zi în numele altor persoane, în cel mai recent efort al membrilor publicului de a evita restricțiile dure asupra persoanelor nevaccinate.

Ministerul Sănătății a spus că ia problema în serios. „Suntem foarte îngrijorați de această situație și lucrăm cu agențiile corespunzătoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al vaccinării și imunizării împotriva Covid-19, Astrid Koornneef.

Bărbatul ar fi vizitat mai multe centre de imunizare și a fost plătit pentru a obține dozele. În Noua Zeelandă, vaccinurile pot fi rezervate fie prin intermediul unui site web, printr-un medic, fie oamenii se pot prezenta la centrele de intrare. Pentru a i se administra un vaccin, o persoană trebuie să furnizeze lucrătorului din domeniul sănătății numele, data nașterii și adresa fizică, dar nu este nevoie de altă identificare.

„A-ți asuma identitatea altei persoane și a primi un tratament medical este periculos. Acest lucru pune în pericol persoana care primește o vaccinare sub un nume presupus și persoana al cărei dosar de sănătate va arăta că a fost vaccinată atunci când nu a fost vaccinată”, a spus Koornneef potrivit The Guardian.

„Acest lucru ar putea afecta modul în care sănătatea lor este gestionată în viitor.”

Ministerul a îndemnat pe oricine care a primit mai multe doze de vaccin decât este recomandat să solicite sfaturi clinice.

Vaccinologul Helen Petousis-Harris, de la Universitatea din Auckland, a spus că nu există date specifice cu privire la utilizarea vaccinului în acest mod, dar că bărbatul nu ar putea suferi grav.

„Știm că dozele mai mari duc la reacții la vaccin mai generale, cum ar fi febră și dureri de cap și dureri ale corpului, așa că ați putea anticipa că se va simți destul de groaznic a doua zi.”

Acest caz nu a fost unul izolat, a spus Petousis-Harris, adăugând că a auzit că alții au fost plătiți pentru a primi vaccinul în numele altcuiva. Oamenilor nu li se cere să prezinte un act de identitate cu fotografie atunci când primesc vaccinul, pentru a face procesul cât mai accesibil posibil, dar acest lucru face sistemul vulnerabil la abuzuri.

 

Recent Posts

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

19 minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

48 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

o oră ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică