miercuri, iunie 29, 2022

Pe măsură ce Europa începe să vaccineze copiii mai mici, țările urmăresc strategii foarte diferite în ceea ce va fi un test major al dorinței părinților de a-și inocula copiii.

O regiune din Italia trimite clovni și jongleri la clinici, Franța și Germania vizează doar copiii cei mai vulnerabili, în timp ce Danemarca a administrat injecții chiar înainte ca flacoanele și seringile special concepute să sosească.

Te-ar mai interesa: Cancer pulmonar: Semnele precoce care trebuie să t...

„Vaccinarea trebuie să fie un joc, un moment de bucurie în care copiii se pot simți în largul lor”, a spus Alessio D’Amato, șeful de sănătate al regiunii centrale Lazio, într-un videoclip în care a declarat 15 decembrie „Ziua Vax” pentru copiii din regiune, potrivit Reuters.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat luna trecută utilizarea vaccinului cu doze mai mici de la Pfizer-BioNTech la grupa de vârstă 5-11 ani, după aprobarea pentru copiii mai mari din mai.

Momentele pentru lansare variază, dar majoritatea țărilor se pregătesc să înceapă să primească vaccinuri în brațele tinere la o zi sau două după sosirea primelor transporturi.

Te-ar mai interesa: Horoscop 29 iunie: Ce zodii au un final de lună de...

Belgia ar putea să nu înceapă lansarea până la începutul lunii ianuarie, în timp ce autoritățile naționale se pregătesc să emită ghiduri de orientare.

Spania, care se clasează printre țările cele mai puternic imunizate din lume, cu 90% dintre persoanele cu vârsta de 12 ani sau peste complet vaccinate, va începe să inoculeze copiii mai mici pe 15 decembrie.

Inocularea copiilor și tinerilor, care pot transmite, fără să vrea, COVID-19 altora cu risc mai mare de îmbolnăvire gravă, este considerată un pas esențial către îmblânzirea pandemiei. În Germania și Țările de Jos, copiii reprezintă acum majoritatea cazurilor.

Te-ar mai interesa: Iată ce PIETRE și CRISTALE ne ajută să slăbim...

Lansarea are loc în timp ce Uniunea Europeană se luptă cu un val major de infecții, reprezentând mai mult de jumătate din infecțiile globale și 50% din decese la nivel global.

Aproximativ 27 de milioane de copii de 5-11 ani sunt eligibili pentru vaccin în blocul european de aproximativ 450 de milioane.

PĂRINȚII ÎNCERCĂȚI

Dar un obstacol major va fi câștigarea părinților.

În Țările de Jos, 42% dintre cei aproape 1.800 de părinți cu copii în intervalul de vârstă 5-12 au declarat că nu își vor vaccina copiii, iar 12% au spus că probabil că vor declina, potrivit unui sondaj realizat de programul olandez de televiziune de actualitate Een Vandaag. Doar 30% au spus că își vor vaccina copiii.

Te-ar mai interesa: Cei mai mari dușmani ai creierului. Vlad Ciurea: „...

Un sondaj realizat în Italia de către firma de sondaje Noto Sondaggi, publicat pe 5 decembrie, a constatat că aproape două treimi dintre cei chestionați susțin vaccinările, dar procentul a scăzut la 40% în rândul părinților cu copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani.

Lipsa datelor privind efectele asupra copiilor a fost dată ca principalul motiv pentru ezitare, în timp ce o treime credea că copiii ar fi mai puțin probabil să se infecteze și 9% s-au îngrijorat de efectele secundare pe termen lung.

Te-ar mai interesa: Băutura aurie care scade glicemia! Este indicată a...

Lansarea în SUA a fost lentă de când a început luna trecută. Din cei 28 de milioane de copii eligibili din SUA din acea grupă de vârstă, aproximativ 5 milioane au primit cel puțin o doză.

Unii părinți au fost îngrijorați de rapoartele de inflamație a inimii, un efect secundar rar al vaccinului observat la bărbați tineri în rate mai mari decât restul populației.

Săptămâna trecută, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA au declarat că nu au găsit niciun raport cu privire la această afecțiune în rândul primitorilor de vaccin în vârstă de 5-11 ani.

În studiile clinice nu au fost identificate probleme serioase de siguranță legate de vaccin, au spus Pfizer și BioNTech.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private