sâmbătă, iunie 25, 2022

Autoritățile sanitare din Noua Zeelandă investighează afirmațiile conform cărora un bărbat a primit până la 10 doze de vaccinare Covid-19 într-o singură zi în numele altor persoane, în cel mai recent efort al membrilor publicului de a evita restricțiile dure asupra persoanelor nevaccinate.

Ministerul Sănătății a spus că ia problema în serios. „Suntem foarte îngrijorați de această situație și lucrăm cu agențiile corespunzătoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al vaccinării și imunizării împotriva Covid-19, Astrid Koornneef.

Te-ar mai interesa: Astrolog: Sufletul vine și se lipește de mamă cu u...

Bărbatul ar fi vizitat mai multe centre de imunizare și a fost plătit pentru a obține dozele. În Noua Zeelandă, vaccinurile pot fi rezervate fie prin intermediul unui site web, printr-un medic, fie oamenii se pot prezenta la centrele de intrare. Pentru a i se administra un vaccin, o persoană trebuie să furnizeze lucrătorului din domeniul sănătății numele, data nașterii și adresa fizică, dar nu este nevoie de altă identificare.

„A-ți asuma identitatea altei persoane și a primi un tratament medical este periculos. Acest lucru pune în pericol persoana care primește o vaccinare sub un nume presupus și persoana al cărei dosar de sănătate va arăta că a fost vaccinată atunci când nu a fost vaccinată”, a spus Koornneef potrivit The Guardian.

Te-ar mai interesa: Cât de periculos este leșinul: 5 semne care alerte...

„Acest lucru ar putea afecta modul în care sănătatea lor este gestionată în viitor.”

Ministerul a îndemnat pe oricine care a primit mai multe doze de vaccin decât este recomandat să solicite sfaturi clinice.

Vaccinologul Helen Petousis-Harris, de la Universitatea din Auckland, a spus că nu există date specifice cu privire la utilizarea vaccinului în acest mod, dar că bărbatul nu ar putea suferi grav.

Te-ar mai interesa: Cele mai frecvente tipuri de cancer la tineri. Pre...

„Știm că dozele mai mari duc la reacții la vaccin mai generale, cum ar fi febră și dureri de cap și dureri ale corpului, așa că ați putea anticipa că se va simți destul de groaznic a doua zi.”

Acest caz nu a fost unul izolat, a spus Petousis-Harris, adăugând că a auzit că alții au fost plătiți pentru a primi vaccinul în numele altcuiva. Oamenilor nu li se cere să prezinte un act de identitate cu fotografie atunci când primesc vaccinul, pentru a face procesul cât mai accesibil posibil, dar acest lucru face sistemul vulnerabil la abuzuri.

Te-ar mai interesa: Monica Pop, după ce a fost operată de cancer pentr...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private