Categories: Ştiri sănătate

Avertismentul dur al pediatrului Mihai Craiu: Nu facem aerosoli decât în această situație! Altfel riscăm o tahicardie cu valori periculos de înalte

Pediatrul Mihai Craiu avertizează încă o dată, pe pagina Spitalului Virtual pentru Copii în legătură cu riscurile anumitor tratamente care se aplică uneori copiilor și care pot agrava considerabil starea lor de sănătate.

Dr. Craiu a scris în ultima postare pe Facebook, după ce încă din decembrie atenționează că luna februarie va fi luna când se vor înmulți cazurile de gripă și bronșiolită.

Redăm postarea domniei sale: ”Bolile virale de sezon pot produce manifestări respiratorii foarte frecvent. Dacă există si febră sau respirație dificilă (dispnee) sunt create toate condițiile pentru o reacție emoțională. Reacție care nu ne ajută să luăm cele mai bune decizii…

Astăzi nu este vorba despre gripă. In fața unui sugar cu wheezing (respirație șuierătoare) medicul intreabă părintele dacă au mai existat boli cu tuse și respirație dificilă în antecedentele copilului. În fața unei boli care se repetă de mai multe ori medicul NU va mai pune diagnosticul de „bronșiolită”, ci pe cel de wheezing recurent. Și va prescrie medicație inhalatorie cu Ventolin. Dacă este primul episod, cu wheezing si febră, atunci este bronșiolită acută. Si nu ar trebui să administrăm Ventolin. Mai ales că nu se găsește ușor!

De ce nu nebulizăm ORICÂND Ventolin?? Pentru că in bronsiolita acută nu se recomandă de către protocoalele existente!

Si pentru că uneori poate produce tahicardie cu valori ale frecvenței cardiace periculos de înalte. După cum se vede in acest video în care un sugar liniștit are frecvența cardiacă 190 /minut, după Ventolin nebulizat corect.

Teoretic DOAR în „bronșiolitele” care se repetă frecvent ar putea fi utilizat Ventolinul. Pentru că diagnosticul corect este „astm indus viral”.

UPDATE – Acest material NU pledează contra utilizării Ventolinului! El este DOAR o atenționare asupra posibilelor efecte adverse, mai ales când nu se respectă strict protocoalele.

Ventolinul este recomandat ca medicație, de primă alegere, în crizele de bronhospasm, la pacienții cu astm sau wheezing recurent. NU ESTE un medicament contra tusei sau a „răcelii”, conchide celebrul medic pediatru Mihai Craiu pe pagina SVPC.

Recent Posts

O doctoriță celebră a murit subit la 48 de ani. Persoanele care au cunoscut-o sunt în stare de ȘOC

Cunoscutul doctor Donna Matthew a murit. Starcom Network News a anunțat că Dr. Matthew, în…

21 de minute ago

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

51 de minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

o oră ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

2 ore ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică