Categories: Ştiri sănătate

Avertismentul medicilor. Tot mai mulți copii dezvoltă acest sindrom din cauza școlii online

Școala online, efecte nedorite. Medicii oftalmologi atrag atenția că tot mai mulţi copii ajung, în ultima perioadă, la control din cauza ochilor înroşiţi şi iritaţi, care lăcrimează, cu vedere blurată şi dureri de cap.

Diagnosticul pe care îl primesc majoritatea este sindromul stresului ocular digital, din cauza satului în faţa dispozitivelor electronice pentru orele online şi a izolării în case.

Se plâng că au ochii iritați și dureri de cap

„Asistăm la o schimbare de paradigmă în consultaţiile oftalmologice. Dacă până acum îşi aduceau părinţii copiii la consult, fiindcă ştiau că este necesar, în ultimul an, copiii îi determină pe părinţi să îi aducă la control pentru că pentru tot ce s-a întâmplat în online, ochişorii lor nu au fost pregătiţi să facă faţă.

Se plâng că au ochişorii roşii, că sunt iritaţi, că lăcrimează sau că au vedere blurată şi dureri de cap. Nu s-au plâns până acum fiindcă viaţa lor obişnuită era şcoala, afară şi joaca, iar acum, fiind obligaţi să stea mai mult în interior, au apărut afecţiuni diferite care, de la săptămână la săptămână, s-au acumulat şi i-au determinat pe părinţi să îi aducă.

Nu au fost pregătiţi pentru tot ce înseamnă online, dispozitivele, în afară de laptop, tabletă şi PC care sunt în regulă, foarte mulţi copii lucrează pe telefon. Telefoanele sunt foarte aproape, au ecrane mici şi le solicită extraordinar de mult ochii. Toată această solicitare, adunată timp de săptămâni, de luni, duce la un sindrom de stres ocular”, a declarat medicul primar oftalmolog Meda Neagoe, potrivit spotmedia.ro.

Sindrom de stres ocular digital

Doctorul susţine că această afecţiune este numită stres ocular digital, care dă simptome subiective, înroşirea ochilor, iritaţie, lăcrimare, mâncărime, vedere înceţoşată, după care duce şi la simptome obiective, durere de cap, contractură musculară, adoptarea de poziţii vicioase.

„Acest sindrom de stres ocular digital nu se datorează online-ului, ci şi faptului că online presupune să stai foarte mult în casă, nu e atâta lumină naturală cât este necesar şi totul se întâmplă la o distanţă foarte mică.

Şi atunci copiii care sunt în creştere şi au ochişorii în creştere, la această creştere naturală contribuie toată contractura musculaturii oculare, care se focusează în aproape şi care, pe lângă creşterea anatomică, trage efectiv de ochi, îl lungeşte şi duce la aşa-numita miopie funcţională, datorită statului aproape de dispozitiv.

Stresul ocular digital duce în final la sindromul viziopostular, în care, pe lângă afecţiunea oftalmologică, apar diferite contracturi, care duc la dureri de cap, de senzaţii de ameţeală”, susţine medicul.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

5 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

6 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

7 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: