Categories: Ştiri sănătate

Vaccinarea, obligatorie pentru această categorie de populație

Vaccinarea anti-COVID rămâne cea mai eficientă metodă de a obține protecție împotriva virusului SARS-CoV-2, în special după apariția variantei Omicron. Serul poate face diferența dintre viață și moarte mai ales în cazul persoanelor vulnerabile, susțin experții în sănătate.

Persoanele cu un sistem imunitar slăbit, care suferă de anumite boli grave sau au o vârstă înaintată sunt supuse unui risc mai mare de a dezvolta forme severe de boală.

Astfel, pentru a proteja persoanele mai în vârstă, care reprezintă un procent important din populație, Italia a decis ca vaccinarea să devină obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani.

Vaccinare obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani, în Italia

Guvernul italian anunță că va stabili prin lege drept obligatorie vaccinarea anti-COVID pentru persoanele de peste 50 de ani și că cei care nu vor respecta regula vor fi amendați. Decizia, luată în urma unei lungi ședințe a cabinetului guvernamental, a fost contestată de unele partide de dreapta din cadrul coaliției, comunică BBC.

Măsuri severe pentru persoanele nevaccinate

Elevii cu vârste de peste 14 ani sunt obligați să poarte măști de protecție semiprofesionale în instituțiile de învățământ. Testele de diagnosticare pentru școlari vor fi, însă, gratuite

. Noul decret cu măsuri anti-coronavirus conține totodată și obligativitatea prezentării la locurile de muncă începând cu 15 februarie a așa numitului Super Green Pass, certificatul digital deținut numai de cei vaccinați și de cei vindecați de boală, de către toți angajații cu vârstă de peste 50 de ani din sectorul public și privat.

De la 20 ianuarie până la 31 martie, permisul verde de bază, obținut și în urma unui test COVID negativ, va fi necesar în schimb pentru a avea acces la servicii personale, cum ar fi coaforul, dar și pentru instituții publice, servicii poștale, bancare și financiare, activități comerciale, cu excepția alimentarelor, a magazinelor de încălțăminte și a farmaciilor.

Inițial, s-a plecat de la solicitarea și în acest caz a Super Green Pass-ului, însă această măsură a provocat indignarea formațiunii de extremă dreapta „Liga”, care nu a fost de acord cu limitarea accesului la aceste servicii a cetățenilor nevaccinați.

În prezent, în Italia, acest Super Green Pass se solicită pentru a mânca în restaurante, pentru a vedea un film într-o sală de cinematograf și pentru a participa la evenimente sau conferințe la care, în plus, se cere și un test negativ efectuat cu nu mai mult de 48 de ore înainte.

Recent Posts

Băutura care dizolvă cristalele de acid uric și combate guta

Băutura care dizolvă cristalele de acid uric. Acidul uric este rezultatul descompunerii purinelor în organism.…

19 minute ago

Se dau 15.000 de lei de la stat pentru aceste categorii de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Se dau bani de la stat. Statul oferă ajutoare financiare pentru cuplurile care doresc să…

49 de minute ago

Alimentul care protejează neuronii și ajută în prevenția bolii Alzheimer

Alimentul care poate preveni boala Alzheimer. Creierul nostru este un organ complex și vital care…

o oră ago

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție…

2 ore ago

Motivul neobișnuit pentru care Meghan Markle își ascunde picioarele. Poartă mereu rochii sau fuste care par prea lungi pentru înălțimea ei

De ce își ascunde Meghan Markle picioarele? Ducesa de Sussex poartă adesea haine prea lungi…

2 ore ago

Citeste si: