Categories: Stil de viaţă

Bărbia dublă: cauze posibile și soluții la îndemână

Bărbia dublă tratament. Bărbia dublă reprezintă o problemă estetică tot mai frecventă, mai ales în rândul doamnelor trecute de prima tinerețe, care nu reușesc să scape de surplusul inestetic nici prin procedurile obișnuite de îngrijire, nici prin diete.

Potrivit specialistului, Ionela Preda, cauzele apariției gușei pot varia de la dezechilibre endocrinologice, la pierderea tonusului muscular, însă partea bună este că problema poate fi diminuată prin proceduri 100% non invazive.

Bărbia dublă, cauze

Gușa sau așa-numita bărbie dublă poate apărea din mai multe motive, printre care se află dezechilibrele endocrinologice, excesul ponderal sau pierderea tonusului musculaturii gâtului, odată cu trecerea anilor.

„Odată cu vârsta, musculatura este supusă gravitației mult mai mult timp, așa că apar modificări față de anii tinereții. Mai mult decât atât, petrecem mult mai mult timp în poziții incorecte, de exemplu când stăm, în orele de serviciu, în fața computerului și rupem echilibrul existent al musculaturii anterioare cu cea posterioară. Spatele și gâtul sunt aplecate în față, coloana este, de multe ori curbată spre laterale, iar toate aceste poziții vicioase devin o obișnuință care ne afectează postura corporală și aspectul fizic, pe termen lung”, explică Ionela Preda.

Cum scăpăm de bărbia dublă

Pe lângă aceste obiceiuri nesănătoase, s-a mai adaugat în ultimul an o „sursă de stres” suplimentară, masca de protecție, care a exercitat o presiune asupra feței și gâtului, împiedicând folosirea normală a musculaturii, la închiderea sau deschiderea gurii.

”Există mai multe proceduri de înfrumusețare, funcție de fiecare situație în parte, cu ajutorul cărora putem reda tonusul muscular și elasticitatea pielii. Toate acestea trebuie asociate cu reechilibrarea posturii cervicale cu musculatura gâtului, astfel încât să diminuăm acumulările de sub bărbie.

E indicat, de asemenea, să încercăm o reducere a stratului adipos, printr-o alimentație sănătoasă și să refacem fermitatea pielii și luminozitatea prin tratamente locale și exerciții fizice. Mai mult decât atât, există și proceduri minim invazive în cadrul cărora se pot introduce local substanțe care topesc grăsimile din zona vizată, cu anumite device-uri medicale”, a mai spus specialistul.

Este esențial, totodată, să păstrăm o postură corectă a corpului, menținând spatele drept, trăgând umerii în jos și ținând capul ridicat, pentru că în acest mod se aliniază coloana și gâtul, obținându-se o postură ideală.

Exercițiile kinetoterapeutice, constând în mișcări simple, nesolicitante, pot contribui la remedierea problemelor, dacă sunt executate zilnic – dimineața, spre exemplu, când petrecem mai mult timp în fața oglinzii, conform indicațiilor unui specialist.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

o oră ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

2 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

2 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

3 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

3 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

4 ore ago

Citeste si: