Băutura miraculoasă care te scapă de anemie. Rezolvă instant carenţa de fier din organism

Anemia apare atunci când nu există suficiente globule roșii sănătoase pentru a transporta un nivel adecvat de oxigen către țesuturile corpului.

Acest disconfort este cunoscut și sub numele de hemoglobină scăzută și poate face o persoană să se simtă obosită și slăbită.

Pe lângă oboseală, este posibil să aveți simptome precum piele palida sau gălbuie, bătăi neregulate ale inimii, dificultăți de respirație, amețeli sau amețeli, dureri în piept, mâini și picioare reci și dureri de cap, scrie Clinica Mayo.

Băutura miraculoasă care te scapă de anemie

Anemia prin deficit de fier este cea mai frecventă și este cauzată de lipsa de fier în organism. „Maduva osoasa are nevoie de fier pentru a produce hemoglobina”, explică Clinica Mayo.

De asemenea, este important să înțelegeți că, fără suficient fier, organismul nu poate produce hemoglobină pentru celulele roșii din sânge.

Un alt tip de anemie apare atunci când persoanele care consumă suficient B-12 nu sunt în măsură să absoarbă vitamina, ceea ce poate duce la boala de deficit de vitamine cunoscută sub numele de anemie pernicioasă.

Anemia poate declanșa și alte neplăceri, una dintre ele este oboseala extremă, care te împiedică să îndeplinești sarcinile zilnice.

Femeile însărcinate pot avea mai multe șanse de a prezenta complicații, cum ar fi nașterea prematură, cauzate de deficiența de folat.

Când aveți anemie, inima pompează mai mult sânge pentru a compensa lipsa de oxigen din sânge. Această afecțiune „poate duce la dilatarea inimii sau la insuficiență cardiacă”.

Pentru tratarea acestei boli poti lua suplimente prescrise de medic, exista si cateva proceduri medicale. Experții indică că o modalitate de a preveni aceasta este aportul unei alimentații sănătoase și variate.

În dietă, sucurile naturale oferă nutrienții necesari pentru a menține organismul sănătos. De exemplu, sucul de ananas cu patrunjel este excelent pentru anemie, deoarece acest preparat este bogat in fier si vitamina C, care este esentiala pentru absorbtia fierului, combinatie care amelioreaza si combate simptomele anemiei.

Ingrediente

3 felii de ananas.
1/2 cană de pătrunjel.
1/2 cană de apă.

Preparare

Amestecă toate ingredientele și bea imediat, deoarece aceasta împiedică oxidarea vitaminei C, iar sucul își pierde proprietățile necesare pentru tratarea anemiei.

Acesta nu este singurul suc pe care îl recomandă experții. Indicat este să bei și smoothie-ul cu broccoli, varză și lămâie.

Acest suc este excelent pentru combaterea anemiei, deoarece broccoli este bogat în vitamina C, carotenoizi și fier.

Varza contine si fier, adaugat la vitamina C, Vitamina A, magneziu si clorofila, ajuta la cresterea nivelului de oxigen si a globulelor rosii circulante in sange.

Ingrediente

Suc de 1 lămâie.
2 frunze de varza.
O ramură de broccoli.

Pregătirea

Se amestecă frunzele de varză și broccoli, când acest amestec este gata, se adaugă sucul de lămâie și se bea după aceea.

Sucul de ananas, morcov și spanac furnizează fier în sânge și crește astfel hemoglobina și cantitatea de oxigen care circulă în sânge, din acest motiv, acest suc este un altul pe care specialiștii portalului Tua Saúde sugerează să îl includă în dietă.

Ingrediente

  • 7 frunze de spanac;
  • 3 morcovi;
  • 1/4 ananas (ananas)
  • 1/2 avocado.
  • 1 pahar de apă.

Pregătirea

Amestecă toate ingredientele și bea imediat.

Recent Posts

Horoscop 21 mai 2024. Berbecii sunt cam superficiali, Capricornii au idei fixe

Horoscop 21 mai 2024. Potrivit astrologului Nicoleta Ghiriș, unele zodii au probleme financiare, altele au…

11 minute ago

Un ciclon puternic lovește România! Prognoza ANM actualizată

Un ciclon de mare putere a afectat țări precum Franța, Belgia, Germania și Olanda și…

40 de minute ago

Planta care scade tensiunea și colesterolul. Lidia Fecioru: Este nemaipomenită!

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse despre o plantă cu numeroase…

o oră ago

Ce NU ai voie să faci de Sfinții Constantin și Elena. Se spune că vei fi urmărit de necazuri tot anul

Pe 21 mai, românii sărbătoresc o zi mare: Sfinții Constantin și Elena. Conform spuselor populare,…

2 ore ago

Medic: Mănâncă aceste 5 alimente și nu te vei plânge niciodată de memoria ta

Medic: Mănâncă aceste 5 alimente și nu te vei plânge niciodată de memoria ta Funcționarea…

2 ore ago

Ce poate cauza mâncărimea și iritația în zona intimă la femei. Semne de alarmă adesea ignorate

Ce poate cauza mâncărimea și iritația în zona intimă la femei. Semne de alarmă adesea…

3 ore ago

Citeste si: