luni, septembrie 26, 2022

Anemia apare atunci când nu există suficiente globule roșii sănătoase pentru a transporta un nivel adecvat de oxigen către țesuturile corpului.

Acest disconfort este cunoscut și sub numele de hemoglobină scăzută și poate face o persoană să se simtă obosită și slăbită.

Pe lângă oboseală, este posibil să aveți simptome precum piele palida sau gălbuie, bătăi neregulate ale inimii, dificultăți de respirație, amețeli sau amețeli, dureri în piept, mâini și picioare reci și dureri de cap, scrie Clinica Mayo.

Te-ar mai interesa: Extract cu puteri magice. Mihaela Bilic: Încetineș...

Băutura miraculoasă care te scapă de anemie

Anemia prin deficit de fier este cea mai frecventă și este cauzată de lipsa de fier în organism. „Maduva osoasa are nevoie de fier pentru a produce hemoglobina”, explică Clinica Mayo.

De asemenea, este important să înțelegeți că, fără suficient fier, organismul nu poate produce hemoglobină pentru celulele roșii din sânge.

Un alt tip de anemie apare atunci când persoanele care consumă suficient B-12 nu sunt în măsură să absoarbă vitamina, ceea ce poate duce la boala de deficit de vitamine cunoscută sub numele de anemie pernicioasă.

Anemia poate declanșa și alte neplăceri, una dintre ele este oboseala extremă, care te împiedică să îndeplinești sarcinile zilnice.

Te-ar mai interesa: Tradiții: Ce să faci să-ți crească părul lung și b...

Femeile însărcinate pot avea mai multe șanse de a prezenta complicații, cum ar fi nașterea prematură, cauzate de deficiența de folat.

Când aveți anemie, inima pompează mai mult sânge pentru a compensa lipsa de oxigen din sânge. Această afecțiune „poate duce la dilatarea inimii sau la insuficiență cardiacă”.

Pentru tratarea acestei boli poti lua suplimente prescrise de medic, exista si cateva proceduri medicale. Experții indică că o modalitate de a preveni aceasta este aportul unei alimentații sănătoase și variate.

Te-ar mai interesa: S-a inventat plasturele hi-tech: Cum ne ajută în l...

În dietă, sucurile naturale oferă nutrienții necesari pentru a menține organismul sănătos. De exemplu, sucul de ananas cu patrunjel este excelent pentru anemie, deoarece acest preparat este bogat in fier si vitamina C, care este esentiala pentru absorbtia fierului, combinatie care amelioreaza si combate simptomele anemiei.


Ingrediente

3 felii de ananas.
1/2 cană de pătrunjel.
1/2 cană de apă.

Preparare

Te-ar mai interesa: Corpurile de iluminat joacă un rol important în pr...

Amestecă toate ingredientele și bea imediat, deoarece aceasta împiedică oxidarea vitaminei C, iar sucul își pierde proprietățile necesare pentru tratarea anemiei.

Acesta nu este singurul suc pe care îl recomandă experții. Indicat este să bei și smoothie-ul cu broccoli, varză și lămâie.

Acest suc este excelent pentru combaterea anemiei, deoarece broccoli este bogat în vitamina C, carotenoizi și fier.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică: I...

Varza contine si fier, adaugat la vitamina C, Vitamina A, magneziu si clorofila, ajuta la cresterea nivelului de oxigen si a globulelor rosii circulante in sange.

Ingrediente

Suc de 1 lămâie.
2 frunze de varza.
O ramură de broccoli.

Pregătirea

Se amestecă frunzele de varză și broccoli, când acest amestec este gata, se adaugă sucul de lămâie și se bea după aceea.

Sucul de ananas, morcov și spanac furnizează fier în sânge și crește astfel hemoglobina și cantitatea de oxigen care circulă în sânge, din acest motiv, acest suc este un altul pe care specialiștii portalului Tua Saúde sugerează să îl includă în dietă.

Ingrediente

  • 7 frunze de spanac;
  • 3 morcovi;
  • 1/4 ananas (ananas)
  • 1/2 avocado.
  • 1 pahar de apă.

Pregătirea

Amestecă toate ingredientele și bea imediat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private