Sari la conținut

Bea această băutură seara, înainte de culcare. Topește peste noapte grăsimea încăpățânată de pe burtă

Suc de patrunjel
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Este absolut normal ca greutatea ta să fluctueze cu câteva kilograme, chiar dacă faci sport regulat și ai o alimentație echilibrată. Această fluctuație poate fi cauzată de o serie de factori, inclusiv dezechilibre hormonale, stres, deshidratare și expunerea la toxine. În unele cazuri, greutatea suplimentară poate fi legată de retenția de apă, iar pătrunjelul este o plantă care poate ajuta la combaterea acestui fenomen.

Beneficiile pătrunjelului pentru sănătate:

Pătrunjelul, deși nu este adesea considerat un aliment „superfood”, este extrem de benefic datorită proprietăților sale diuretice și detoxifiante. Deși este folosit frecvent ca garnitură pentru preparate culinare, acesta are efecte pozitive asupra sănătății, similar altor ierburi medicinale, precum menta și busuiocul.

1. Detoxifierea ficatului și a rinichilor

Pătrunjelul are proprietăți diuretice care ajută la eliminarea excesului de apă și toxine din organism. Aceasta ajută la curățarea rinichilor și la îmbunătățirea funcției ficatului, prin accelerarea eliminării deșeurilor.

2. Stimulează digestia și pierderea în greutate

Pătrunjelul susține digestia prin stimularea producției de enzime care accelerează procesul digestiv. Acest lucru poate ajuta la reducerea retenției de apă și a grăsimii corporale, având un rol în reglarea greutății.

3. Proprietăți antioxidante și antiinflamatorii

Pătrunjelul conține antioxidanți precum luteolina și apigenina, care protejează celulele de stresul oxidativ și reduc inflamațiile. Acesta ajută, de asemenea, la reducerea riscului de boli cardiovasculare și poate ameliora durerea articulară și inflamațiile.

4. Susține sistemul imunitar

Vitaminele A și C din pătrunjel stimulează sistemul imunitar și protejează organismul de infecții. De asemenea, vitaminele B și K sunt esențiale pentru sănătatea celulară, protejând celulele sanguine și contribuind la coagularea corectă a sângelui.

5. Beneficii pentru rinichi și prevenirea pietrelor la rinichi

Datorită proprietăților sale diuretice, pătrunjelul ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi și sprijină funcția renală.

6. Ajută în prevenirea și tratamentul cancerului

Studiile sugerează că pătrunjelul are un efect benefic asupra reducerii riscului de cancer, datorită substanțelor antioxidante pe care le conține, care pot ajuta la prevenirea mutațiilor celulare.

ceai de pătrunjel
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Alte beneficii remarcabile ale pătrunjelului:

  • Protejează nervii și poate preveni afectarea acestora
  • Combaterea tumorilor și a inflamației
  • Ameliorează durerile articulare și relaxează tensiunea musculară
  • Ajută la vindecarea infecțiilor tractului urinar și reduce scurgerea mineralelor din oase
  • Tratamentul icterului și al dificultăților menstruale

Prin urmare, pătrunjelul nu doar că îmbogățește gustul preparatelor tale, dar poate aduce și numeroase beneficii pentru sănătate, fiind un aliat important pentru o viață sănătoasă și pentru gestionarea greutății.

Suc de slăbit pentru noapte

Bea zilnic cu 30 de minute înainte de culcare și vei vedea rezultatele în câteva săptămâni!

Castravetele vă va hidrata corpul și va alunga excesul de estrogen, în timp ce ghimbirul va combate pofta și mâncatul în exces prin suprimarea poftei de mâncare și reglarea nivelului de zahăr din sânge.

În cele din urmă, lămâia conține polifenoli care suprimă creșterea în greutate corporală și acumularea de grăsime corporală indusă de dietă. De asemenea, are capacitatea de a crește sensibilitatea la insulină și de a încetini metabolismul carbohidraților pentru a preveni stocarea alimentelor sub formă de grăsime.

Ingrediente:

  • 1/3 cană apă
  • 1Bucătă de rădăcină de ghimbir, decojită
  • Un castravete
  • O grămadă de pătrunjel proaspăt
  • O jumătate de lămâie
  • miere (optional)

Cum se prepară:

  • Spălați și uscați bine toate produsele.
  • Pătrunjelul se toacă mărunt până când aveți 1 lingură de folosit. Păstrați restul pentru utilizare ulterioară.
  • Tăiați castravetele în felii subțiri și aruncați toate ingredientele într-un blender.
  • Amestecați până la omogenizare.
  • Se strecoară dacă se dorește pentru o textură mai netedă.
  • Îndulciți cu miere (după gust).
  • Bea conținutul obținut
Ecaterina Matei

Matei Ecaterina are diploma de absolventă a Facultății de Jurnalism. Cu o experiență vastă de peste 10 ani în domeniul presei scrise, se distinge prin cunoștințele dobândite și capacitatea de a lucra într-un mediu dinamic și provocator. Ecaterina are o abordare bine fundamentată atât în managementul economic, cât și în comunicare și jurnalism.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel