Bea asta în fiecare zi! Nici nu îți dai seama cât de bine îți face

În urma unui studiu, oamenii de știință au descoperit că prepararea zilnică a unui ceai popular poate face minuni pentru reglarea nivelul de zahăr din sânge și pentru sănătatea oamenilor pe termen lung.

Bea asta în fiecare zi! Nici nu îți dai seama cât de bine îți face


Ce nu poate face ceaiul verde? Într-un studiu publicat recent, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio au descoperit că ceai verde poate îmbunătăți sănătatea unei persoane prin scăderea glicemiei și îmbunătățirea sănătății intestinale.

Deloc surprinzător, aceasta nu este prima dată când oamenii de știință se laudă cu beneficiile consumului de ceai verde.

Cercetări anterioare au legat consumul de ceai verde de îmbunătățirea sănătății inimii datorită flavonoidelor prezente în băutură – antioxidanții care pot reduce numărul de colesterol „rău” LDL și pot îmbunătăți funcția vaselor de sânge.

Stimulează sănătatea creierului

Ceaiul verde poate chiar să stimuleze sănătatea creierului, să îmbunătățească starea de spirit, să reducă stresul și să îmbunătățească calitatea somnului. Cu toate acestea, unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale ceaiului verde este modul în care băutura poate reduce inflamația din organism, acesta fiind principalul motiv pentru care acest nou studiu a reușit să facă legătura recentă în îmbunătățirea sănătății.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Consumul de ceai verde îmbunătățește sănătatea inimii datorită flavonoidelor prezente în băutură – antioxidanții care pot reduce numărul de colesterol „rău” LDL și pot îmbunătăți funcția vaselor de sânge. Acest sortiment de ceai poate chiar să stimuleze sănătatea creierului, să îmbunătățească starea de spirit, să reducă stresul și să îmbunătățească calitatea somnului.

Cu toate acestea, unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale ceaiului verde este modul în care băutura poate reduce inflamația din organism, acesta fiind principalul motiv pentru care acest nou studiu a reușit să facă legătura recentă în îmbunătățirea sănătății.

Cât de mult ceai verde ar trebui să consumați pentru a vă lăuda cu aceste beneficii?

Participanții la studiu au consumat un extract zilnic care a fost echivalentul a cinci căni de ceai verde. Consumul unui litru de ceai verde pe zi poate părea mult, dar, din fericire, nu are la fel de multă cofeină ca și cafeaua sau chiar ceaiul negru. O ceașcă conține 28 de miligrame de cofeină, așa că cinci cești de ceai verde echivalează cu 140 de miligrame de cofeină, potrivit thehealthy.com.

Când compari acest lucru cu o ceașcă de cafea de 300 ml de cafea, care are 96 de miligrame, sau cu ceaiul negru cu 47 de miligrame, consumul acestei cantități de ceai verde este perfect bun pentru sănătatea ta. Mai ales când Clinica Mayo sugerează o limită generoasă de 400 de miligrame de cofeină pe zi.

Neîndulcit ar fi cea mai bună alegere, având în vedere modul în care băuturile îndulcite cu zahăr cresc inflamația – efectul opus celui pe care îl urmăriți prin consumul de ceai verde. Este ușor de preparat și îl puteți bea cald sau cu gheață, perfect pentru orice perioadă a anului.

 

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

20 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

50 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică