Beneficiile ceaiului de tei asupra organismului. Protejează organele, vindecă răceala și ameliorează insomniile

Teiul este recunoscut în medicina alternativă pentru efectele calmante, esențiale pentru ameliorarea insomniilor. Cu toate acestea, beneficiile ceaiului de tei nu se termină aici. Această plantă medicinală are o multitudine de proprietăți care ajută la protejarea organelor, vindecarea răcelii și reducerea stărilor de anxietate.

Teiul este o plantă medicinală folosită de sute de ani. Majoritatea persoanelor îl consumă pentru calmare și bunăstare, însă acesta are nenumărate efecte asupra sănătății digestive, mintale și a ficatului.

Mihaella Bilic, renumit medic nutriționist și expert în boli metabolice, dezvăluie care sunt adevăratele beneficii ale ceaiului de tei și care este cantitatea recomandată.

Beneficiile ceaiului de tei asupra organismului

Terapie gratuită cu flori de tei

Încă din secolul 15 florile de tei au fost folosite pentru virtuțile lor sedative și calmante. Până și bunicii noștri știau că un ceai de tei cu un strop de miere te liniștește și te scapă de tulburările de somn. Pe lângă efectul tranchilizant, scade stresul și anxietatea, dar și spasmele asociate problemelor digestive.

Și răceala tot cu ceai de tei se tratează, datorită capacității lui de a scădea febra, durerile în gât și de a diminua secrețiile nazale. Băut în loc de apă (măcar 2 căni/zi) are și efect benefic pe hipertensiune(crește diureza), plus rol hepatoprotector.

Dacă infuzia din flori de tei este dovedit științific că e sănătoasă, nu am date concrete despre aerosoli. Însă părerea mea e că trebuie să profităm din plin de cele câteva zile din an în care teii sunt înfloriți…e suficient să-i mirosim ca să ne fie bine”, scrie nutriționistul pe Instagram.

Contraindicații:

Este important ca florile de tei să nu fie infuzate un timp mult mai indelungat decât durata medie recomandată (patru minute). Altfel, ceaiul de tei nu va mai avea un efect calmant ci, dimpotriva, poate cauza excitarea sistemului nervos, cauzând chiar și insomnii.

Consumul frecvent de ceai de tei a fost asociat cu afectarea inimii, motiv pentru care nu este recomandat persoanelor care suferă de boli cardiovasculare. Deși ceaiul poate avea beneficii pentru femeile insărcinate, mugurii de tei pot duce la subțierea sângelui, ceea ce favorizează apariția complicațiilor în ultimul trimestru de sarcină.

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

4 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

5 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

5 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

6 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

6 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

7 ore ago

Citeste si: