luni, iunie 14, 2021

Ceaiurile sunt renumite în medicina alternativă pentru beneficiile asupra sănătății și întregului organism. Acestea au la bază o metodă simplă de a concentra substanțele active ale unor plante pentru a vindeca

sau ameliora anumite afecțiuni, simptome și manifestări ale organismului. Iată care sunt cele mai bune ceaiuri medicinale, ce proprietăți au și pentru ce boli le poți folosi.

Infuzia este una dintre metodele frecvente de a concentra proprietățile active ale plantelor și de a le conserva. În mod ideal, aceasta se face prin fierberea apei reci și adăugarea acesteia peste produsele vegetale umezite în prealabil.

Umezirea plantelor utilizate pentru prepararea ceaiului este o metădă eficientă de a te asigura că principiile volatile să nu își piardă proprietățile atunci câd apa fierbinte este

adăugată.

Cele mai consumate ceaiuri medicinale

Anumite ceaiuri sunt mult mai populare, datorită multiplelor proprietăți de vindecare și calmare a unor afecțiuni, scrie csid.ro. Astfel, poți alege cu ușurință ceaiul care este potrivit pentru tine și problema de sănătate manifestată.

Ceaiul de gălbenele

Proprietăţile antimicrobiene, antiinflamatoare şi colagoge recomandă acest ceai atât pentru utilizare internă, cât şi externă.

Ceaiul de urzică

Este recomandat intern în stări de oboseală, detoxifiere, sănătatea prostatei, eliminarea lichidelor în exces din organism, formarea globulelor

roșii și a hemoglobinei. Extern este eficient pentru combaterea căderii părului, sănătatea scalpului, reducerea disconfortului care însoțește bolile hemoroidale.

Ceaiul de mentă

Bogată în ulei volatil, menta este un produs vegetal eficient în afecţiuni respiratorii. Studiile o recomanda însă şi în tratamentul simptomelor care însoţesc sindromul de colon iritabil.

Ceaiul de muşeţel

Utilizat extern, prin inhalaţii, se dovedeşte foarte eficient în diferite afecţiuni respiratorii inflamatorii sau microbiene. Tot extern, este un antiinflamator bun atunci când este utilizat pentru irigaţii

ano-vegetale. Pe de altă parte, efectele sale antispastice şi antiinflamatoare sunt importante pentru afecţiunile gastrointestinale cu componente de natură inflamatorie.

Ceaiul de sunătoare

Este foarte eficient în afecţiunile hepato-biliare. Studiile îi susţin însă şi proprietăţile analgezice, antioxidante, cicatrizante, antimicrobiene, antispastice şi antiinflamatoare, motiv pentru care este recomandat în cazul unor afecţiuni digestive, respiratorii, urinare sau pentru dureri menstruale.

Ceaiul de tei

Cele mai comune recomandări pentru ceaiul de tei includ tratamentul simptomelor

care însoţesc răceala, al tusei, stresului mental şi al insomniilor uşoare.

Ultimele stiri

Parteneri