Beneficiile miraculoase ale urzicilor. Iată ce afecțiuni poți trata consumând urzici

Urzicile se află pe lista celor mai valoroase plante în medicina alternativă. Acestea sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le aduc asupra sănătății, mai ales pentru persoanele care au lipsă de fier.

Acestea sunt recomandate când sunt tinere și fragede, întrucât au cele mai multe beneficii. Acestea combat anemia, afecțiunile hepatice, afecțiunile de piele, oboseala excesivă și multe alte boli.

Trebuie să strângem urzicile primăvara, înainte de înflorire, când au aproximativ 30 de centimetri.

Ce afecțiuni poți combate consumând urzici?

Anumite afecțiuni pot fi combătute cu ușurință consumând urzici. Iată ce remedii poți face și pentru ce boli sunt indicate.

Suc de urzică

Se mixează două mâini de frunze de urzică cu 200 ml apă până se formează o pastă, se pune într-un vas de ceramic și se lasă la macerat 2-3 ore, după care se strecoară. Sucul se bea pe sto­macul gol, iar timp de 15 minute după consumarea lui nu se mănâncă.

Anemie

Este un leac excelent în anemie: 200 ml de suc se beau înaintea meselor prin­­cipale. Însă, în paralel, se con­sumă urzici fierte, ca hrană, mini­mum 200 g/zi. Dacă suferi de diabet zaharat, poți face cure îndelungate de suc de urzică: câte 500 ml, în reprize, dimineaţa.

Boli renale

Sucul de urzică ajută și în cazul bolilor de rinichi și vezică. Se beau 500-1000 ml suc pe zi, di­mineaţa, pe stomacul gol, pentru efectul diu­retic, stimulent asupra funcţiei renale.

De asemenea, sucul de urzici este benefic pentru reducerea nivelului de acid uric.

Decoct de urzici tinere

Se culeg 1/2 kg de urzici tinere și se opăresc. Se lasă la răcit, apoi se strecoară prin stoar­cere. De­coc­tul de urzică astfel obţinut se pune la fri­gider, iar urzicile fier­te rămase se pre­gătesc cu­linar ca şi spa­nacul. Se beau de 3 ori pe zi câte 50 ml (un păhărel) de de­coct, după care se mă­nâncă la o jumătate de oră o cantitate echi­va­lentă din urzicile fier­te. Apoi se poate începe masa pro­priu-zisă.

Acest decoct are un efect depura­tiv şi remineralizant extrem de puter­nic, fiind indicat în: boli de pie­le (acnee, eczeme, psoriazis, derma­toze diverse), anemie, hipocalcemie, hi­pomagnezie, hemoragii, convalescenţă, gută, tabagism, cancer (adjuvant), carii dentare, hemoroizi, obezitate, alergii, afecţiuni hepatice, gas­trite cauzate de abuzul de tutun şi cafea, notează formula-as.ro.

 

Recent Posts

Pilonul II de pensii: procedura de retragere a banilor

Pensia administrată privat (obligatorie, Pilonul II) ) nu ne costă suplimentar. Participarea la pensiile administrate…

3 ore ago

Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care se vor bucura de un succes extraordinar

Horoscopul săptămânii 13-19 mai 2024 este prezentat de astrologul cu Mihai Voropchievici. Acesta a prezis…

3 ore ago

10 alimente care te constipă: ce să eviți și cum să menții un tranzit intestinal sănătos

Constipația este o problemă frecventă în cazul în care oamenii întâmpină dificultăți în efectuarea scaunelor…

4 ore ago

Guvernul oferă 2000 lei până în 2027 tuturor femeilor care îndeplinesc această condiție. Toate femeile din România ar trebui să știe!

Mamele defavorizate, adică cele cu venituri mici, cele aflate în situații critice de viață ori…

5 ore ago

Citeste si: