sâmbătă, mai 28, 2022

Urzicile se află pe lista celor mai valoroase plante în medicina alternativă. Acestea sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le aduc asupra sănătății, mai ales pentru persoanele care au lipsă de fier.

Acestea sunt recomandate când sunt tinere și fragede, întrucât au cele mai multe beneficii. Acestea combat anemia, afecțiunile hepatice, afecțiunile de piele, oboseala excesivă și multe alte boli.

Te-ar mai interesa: Persoanele care vor refuza să își facă aceste anal...

Trebuie să strângem urzicile primăvara, înainte de înflorire, când au aproximativ 30 de centimetri.

Ce afecțiuni poți combate consumând urzici?

Anumite afecțiuni pot fi combătute cu ușurință consumând urzici. Iată ce remedii poți face și pentru ce boli sunt indicate.

Suc de urzică

Se mixează două mâini de frunze de urzică cu 200 ml apă până se formează o pastă, se pune într-un vas de ceramic și se lasă la macerat 2-3 ore, după care se strecoară. Sucul se bea pe sto­macul gol, iar timp de 15 minute după consumarea lui nu se mănâncă.

Anemie

Este un leac excelent în anemie: 200 ml de suc se beau înaintea meselor prin­­cipale. Însă, în paralel, se con­sumă urzici fierte, ca hrană, mini­mum 200 g/zi. Dacă suferi de diabet zaharat, poți face cure îndelungate de suc de urzică: câte 500 ml, în reprize, dimineaţa.

Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: „Şi creierul se atrofiază...

Boli renale

Sucul de urzică ajută și în cazul bolilor de rinichi și vezică. Se beau 500-1000 ml suc pe zi, di­mineaţa, pe stomacul gol, pentru efectul diu­retic, stimulent asupra funcţiei renale.

De asemenea, sucul de urzici este benefic pentru reducerea nivelului de acid uric.

Decoct de urzici tinere

Se culeg 1/2 kg de urzici tinere și se opăresc. Se lasă la răcit, apoi se strecoară prin stoar­cere. De­coc­tul de urzică astfel obţinut se pune la fri­gider, iar urzicile fier­te rămase se pre­gătesc cu­linar ca şi spa­nacul. Se beau de 3 ori pe zi câte 50 ml (un păhărel) de de­coct, după care se mă­nâncă la o jumătate de oră o cantitate echi­va­lentă din urzicile fier­te. Apoi se poate începe masa pro­priu-zisă.

Te-ar mai interesa: Top 4 cele mai murdare lucruri din casă! Și nu, nu...

Acest decoct are un efect depura­tiv şi remineralizant extrem de puter­nic, fiind indicat în: boli de pie­le (acnee, eczeme, psoriazis, derma­toze diverse), anemie, hipocalcemie, hi­pomagnezie, hemoragii, convalescenţă, gută, tabagism, cancer (adjuvant), carii dentare, hemoroizi, obezitate, alergii, afecţiuni hepatice, gas­trite cauzate de abuzul de tutun şi cafea, notează formula-as.ro.

Te-ar mai interesa: Acuzații grave la adresa unui medic cunoscut! Paci...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private