Sari la conținut

Prof. Ovidiu Bojor, rețetă naturistă împotriva anemiei. Beneficii neștiute ale frunzei de prun

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Profesorul Ovidiu Bojor, doctor farmacist şi membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, a făcut o listă a celor mai bune remedii contra anemiei, și nu numai.

Anemia este o problemă care poate avea un impact puternic asupra sănătății. În continuare, vom afla de la prof. Ovidiu Bojor, cum se poate combate anemia cu ajutorul frunzelor de prun.

Prof. Ovidiu Bojor, rețetă naturistă împotriva anemiei. Beneficii neștiute ale frunzei de prun

Conform profesorului Ovidiu Bojor, frunzele de prun combat anemia.

Ce alimente previn anemia?

Prof. Ovidiu Bojor, rețetă naturistă împotriva anemiei. O dietă alimentară sănătoasă este o condiţie de bază pentru pacienţii cu anemie. Este vital ca aceasta să includă alimente bogate în vitamina B12, acid folic şi vitamina C, pe lângă cel mai important element, fierul.

Ce te ajută să previi anemia?

Alimente precum carnea roşie, peşte şi crustacee. Ouă și cerealele. Pâine neagră şi pastele integrale. Legume: broccoli, spanac, gulie, fasole, mazăre, linte. Fructe: prune, coacăze, smochine.

Vitamina C ajută la absorbţia fierului din leguminoase. O dietă care include citrice, sparanghel şi ardei gras este esenţială pentru absorbţia fierului şi prevenirea anemiei.

Ce alimente să NU mănânci pentru a preveni anemia?

  • Cafea
  • Zahăr în exces
  • Sare în exces
  • Sucuri carbogazoase
  • Ardei iute
  • Lactate, nuci, banane

Poți să utilizezi cu mult succes frunze de prun în cazuri de probleme digestive și viermi intestinali. Se prepară un decoct dintr-o lingură de frunze, fierte 10-15 minute într-o cană de apă. Ceaiul frunze de prun astfel obținut se consumă timp 3-5 zile consecutiv, potrivit mancare-pentru-tine.ro.

Frunzele de prun, împotriva constipației

Decoctul este un remediu foarte bun care poate fi folosit că adjuvant în tratamentul viermilor intestinali.

Mai mult, conțin isatin – un laxativ natural foarte eficient. O rețeta laxativă cu rezultate bune se poate obține din 30 de frunze puse la fiert timp de un sfert de ceas într-un litru de apă. Se obține o infuzie care trebuie băută în fiecare zi, timp de cinci zile, câte o ceașcă după fiecare masă.

Cură de 10 zile cu infuzie de frunze de prun pentru dizolvarea cheagurilor

Prof. Ovidiu Bojor recomandă un remediu din frunze de prun proaspete pentru cei care sufere de tromboflebita și ateroscleroza. 8-10 frunze se lasă la infuzat într-o cană cu lapte de capră clocotit. Se lasă 10 minute acoperit, apoi se strecoară. Se îndulcește cu puțină miere de albine.

Pentru dizolvarea cheagurilor de pe pereții arterelor, se recomandă consumul a câte 2 căni pe zi, una dimineața și una seară. Cură durează 10 zile.

Frunzele de PRUN – Beneficii uimitoare pentru sănătate

Adjuvant împotriva viermilor intestinali. Aceleași efecte laxative, dar și vermifuge pot fi obținute dacă lăsăm la înmuiat peste nopate câteva 10-15 prune uscate – pe care dimineață le fierbem timp de 10 minute. Ovidiu Bojor recomandă că apă să se bea în porții egale pe parcursul uni zile. Un remediu adjuvant foarte eficient împotriva virmilor intestinali.

Frunzele de prun combat febra și anemia

Împotriva febrei, se pot pune 30 de grame de frunze mărunțite la fiert timp de 5 minute într-un litru de apă obțînându-se astfel o infuzie care se lasă la răcit timp de 10 minute. Se bea câte o cană de două ori pe zi. Frunzele de prun mai sunt indicate în tratarea anemiei, a asteniei, hemoroizilor, reumatismului și tromboflebitei.

Administrare
Se pun 30 g de frunze de prun proaspete la fiert într-un litru de apă. După ce apă începe să clocotească, se lasă 10 minute la foc mic, apoi se strecoară și se adaugă 1 linguriță de miere. Se bea câte 1 ceașcă mică pe zi, seară, înainte de culcare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel