Din cuprinsul articolului
Beneficiile ridichei: Chiar dacă nu tuturor le place ridichea, vine cu o serie de beneficii pentru sănătate – de la protejarea inimii până la ajutorarea digestiei.
Chiar dacă nu tuturor le place ridichea, aceasta vine cu o serie de beneficii pentru sănătate. De exemplu, ridichea ne ajută la detoxifierea și curățarea ficatului și stomacului; ridichea neagră și frunzele sale au fost folosite pentru cea mai lungă perioadă de timp pentru a trata icterul, deoarece poate scăpa de excesul de bilirubină. Și datorită acestei proprietăți, ne ajută și la purificarea sângelui. Păstrează și hipotiroidismul sub control, datorită conținutului său de sulf.
Să aruncăm o privire la unele dintre celelalte beneficii ale acestei legume rădăcinoase:
Ridichia este cunoscută pentru a controla daunele celulelor roșii din sânge și, în acest proces, crește și aportul de oxigen în sânge.
Dacă o consumați ca parte a aportului zilnic de salată, ridichea oferă, de asemenea, sistemului vostru cantitatea de fibre necesară, îmbunătățind astfel digestia. De asemenea, reglează producția de bilă, vă protejează ficatul și vezica biliară și este excelent pentru îngrijirea reținerii apei.
Ridichile sunt o sursă bună pentru antociani care ne mențin inimile să funcționeze corect, reducând riscul bolilor cardiovasculare. În plus, sunt bogate în vitamina C, acid folic și flavonoide.
Ridichea asigură, de asemenea, corpului tău potasiu, care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și menține controlul fluxului de sânge, mai ales dacă se știe că suferi de hipertensiune. Potrivit Ayurveda, ridichea se crede că are un efect de răcire asupra sângelui.
Având în vedere că ridichea are o cantitate de vitamina C ridicată, vă poate proteja de răceala obișnuită și de tuse și vă poate îmbunătăți sistemul imunitar de bază. Dar trebuie să o consumi regulat. De asemenea, controlează dezvoltarea radicalilor liberi dăunători, inflamația și îmbătrânirea timpurie.
Acum acest lucru este important – ridichea joacă un rol important în generarea de colagen, care, la rândul său, ne stimulează vasele de sânge și ne scade șansele de a avea ateroscleroză.
Această legumă rădăcină nu este bună numai pentru sistemul digestiv, dar ajută și la remedierea acidității, obezității, a problemelor gastrice și a greaței, printre altele.
Ridichile roșii sunt bogate cu vitamine E, A, C, B6 și K. În plus, este bogat în antioxidanți, fibre, zinc, potasiu, fosfor, magneziu, cupru, calciu, fier și mangan. Și fiecare dintre acestea este cunoscut pentru a ne menține corpul în bune condiții de lucru.
Dacă bei suc de ridiche în fiecare zi, îi oferi pielii tale stimulatoare speciale pentru a rămâne sănătoasă și asta se datorează în principal vitaminei C, zincului și fosforului. În plus, păstrează pielea uscată, acneea, coșurile și erupțiile la distanță.
În plus, puteți folosi pasta de ridiche pentru a vă curăța fața. Și dacă o aplicați pe păr, vă ajută să îndepărtați mătreața, să preveniți căderea părului și să întăriți și rădăcina firului de păr.
Dacă aveți tendința de a mânca ceva mai mult ridiche vara, este probabil pentru că menține corpul hidratat din cauza conținutului ridicat de apă.
Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…
Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…
Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…
Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…
Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…
Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4. Această…