Categories: Ştiri sănătate

Vaccinul AstraZeneca s-a dovedit a fi 79% eficient în studiile din SUA, „fără risc crescut” de formare a cheagurilor de sânge. Ce alte aspecte scoate la iveală studiul?

  • Analiza de siguranță și eficacitate a vaccinului sa bazat pe 32.449 de participanți la un studiu de fază 3.
  • Rezultatele vin la scurt timp după ce mai multe țări au suspendat temporar utilizarea vaccinării în urma raportărilor de cheaguri de sânge la unele persoane vaccinate.
  • AstraZeneca a declarat că un consiliu independent de monitorizare a siguranței datelor nu a identificat probleme de siguranță legate de vaccinare.

Rezultatele unui mare studiu din SUA au arătat că vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea din Oxford este 79% eficient în prevenirea bolilor simptomatice și 100% eficient împotriva bolilor severe și a spitalizării, confrom CNBC.

Analiza siguranței și eficacității vaccinului AstraZeneca, publicată luni, s-a bazat pe 32.449 de participanți în 88 de centre de studiu din SUA, Peru și Chile.

Datele din studiu efectuat în stadiu târziu la om reafirmă faptul că vaccinul Oxford-AstraZeneca este sigur și extrem de eficient.

Prin comparație, vaccinul Moderna s-a dovedit a avea o eficiență de 94% în prevenirea Covid și vaccinul Pfizer-BioNTech s-a dovedit a fi 95% eficient.

AstraZeneca a declarat că va continua să analizeze datele și să se pregătească pentru analiza primară care urmează să fie trimisă Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente pentru autorizație de utilizare de urgență în următoarele săptămâni.

Rezultatele vin la scurt timp după ce mai multe țări au suspendat temporar utilizarea vaccinării în urma rapoartelor de cheaguri de sânge la unele persoane vaccinate. Experții din domeniul sănătății au criticat aspru această mișcare, citând lipsa de date, în timp ce analiștii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul asupra absorbției vaccinurilor, pe măsură ce virusul continuă să se răspândească.

Germania, Franța, Italia și Spania sunt printre cei care au reluat utilizarea vaccinului Oxford-AstraZeneca după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din Europa a declarat că ancheta inițială a posibilelor efecte secundare a concluzionat că vaccinarea este sigură și eficientă.

Organizația Mondială a Sănătății și Societatea Internațională pentru Tromboză și Hemostază au recomandat ca țările să utilizeze în continuare vaccinul Oxford-AstraZeneca.

AstraZeneca a declarat într-un comunicat luni că un consiliu independent nu a identificat probleme de siguranță legate de vaccinare. De asemenea, a efectuat o analiză specifică a cheagurilor de sânge, precum și a trombozei sinusului venos cerebral, un cheag de sânge extrem de rar în creier, cu ajutorul unui neurolog independent.

Consiliul de monitorizare a siguranței datelor „nu a constatat un risc crescut de tromboză sau evenimente caracterizate de tromboză în rândul celor 21.583 de participanți care au primit cel puțin o doză de vaccin. Căutarea specifică pentru CVST nu a găsit evenimente în acest proces. ”

Recent Posts

Horoscop 25 mai 2024. Berbec, focurile creativității ard înăuntrul vostru.Vărsători, o zi excelentă

Horoscop 25 mai 2024. Berbec, focurile creativității ard înăuntrul vostru. Urmați-vă impulsul pentru a vă…

52 de minute ago

Ai grijă la aceste trei suplimente, pot dăuna creierului. Simptome asemănătoare cu Parkinson

Ai grijă la aceste trei suplimente, pot dăuna creierului. Simptome asemănătoare cu Parkinson, potrivit unui…

o oră ago

Anunț de ultimă oră pentru cei care au muncit mai puțin de 25 de ani: Nu vor avea pensii mărite

Anunț de ultimă oră pentru cei care au muncit mai puțin de 25 de ani.…

2 ore ago

Programul „Masă sănătoasă”: Doar o treime din unitățile școlare au beneficiat de mese calde. Care este explicația?

Programul "Masă sănătoasă". Doar o treime din cele 450 de unități școlare au beneficiat de…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar