Sari la conținut

Beneficiile pentru sănătate ale ridichiei: sursa de energie a potasiului, vitaminei C și a fibrelor. De ce boli te protejează ridichea?

de ridichi

Beneficiile ridichei: Chiar dacă nu tuturor le place ridichea, vine cu o serie de beneficii pentru sănătate – de la protejarea inimii până la ajutorarea digestiei.

Chiar dacă nu tuturor le place ridichea, aceasta vine cu o serie de beneficii pentru sănătate. De exemplu, ridichea ne ajută la detoxifierea și curățarea ficatului și stomacului; ridichea neagră și frunzele sale au fost folosite pentru cea mai lungă perioadă de timp pentru a trata icterul, deoarece poate scăpa de excesul de bilirubină. Și datorită acestei proprietăți, ne ajută și la purificarea sângelui. Păstrează și hipotiroidismul sub control, datorită conținutului său de sulf.

Să aruncăm o privire la unele dintre celelalte beneficii ale acestei legume rădăcinoase:

Salvează acele eritrocite:

Ridichia este cunoscută pentru a controla daunele celulelor roșii din sânge și, în acest proces, crește și aportul de oxigen în sânge.

Foarte bogată în fibre

Dacă o consumați ca parte a aportului zilnic de salată, ridichea oferă, de asemenea, sistemului vostru cantitatea de  fibre necesară, îmbunătățind astfel digestia. De asemenea, reglează producția de bilă, vă protejează ficatul și vezica biliară și este excelent pentru îngrijirea reținerii apei.

Gardianul inimii

Ridichile sunt o sursă bună pentru antociani care ne mențin inimile să funcționeze corect, reducând riscul bolilor cardiovasculare. În plus, sunt bogate în vitamina C, acid folic și flavonoide.

Controlează tensiunea arterială

Ridichea asigură, de asemenea, corpului tău potasiu, care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și menține controlul fluxului de sânge, mai ales dacă se știe că suferi de hipertensiune. Potrivit Ayurveda, ridichea se crede că are un efect de răcire asupra sângelui.

Îmbunătățește imunitatea

Având în vedere că ridichea are o cantitate de vitamina C ridicată, vă poate proteja de răceala obișnuită și de tuse și vă poate îmbunătăți sistemul imunitar de bază. Dar trebuie să o consumi regulat. De asemenea, controlează dezvoltarea radicalilor liberi dăunători, inflamația și îmbătrânirea timpurie.

Fortifică vasele de sânge

Acum acest lucru este important – ridichea joacă un rol important în generarea de colagen, care, la rândul său, ne stimulează vasele de sânge și ne scade șansele de a avea ateroscleroză.

Este prietenoasă cu metabolismul

Această legumă rădăcină nu este bună numai pentru sistemul digestiv, dar ajută și la remedierea acidității, obezității, a problemelor gastrice și a greaței, printre altele.

Conținut ridicat de nutrienți

Ridichile roșii sunt bogate cu vitamine E, A, C, B6 și K. În plus, este bogat în antioxidanți, fibre, zinc, potasiu, fosfor, magneziu, cupru, calciu, fier și mangan. Și fiecare dintre acestea este cunoscut pentru a ne menține corpul în bune condiții de lucru.

Ridiche este benefică pentru piele

Dacă bei suc de ridiche în fiecare zi, îi oferi pielii tale stimulatoare speciale pentru a rămâne sănătoasă și asta se datorează în principal vitaminei C, zincului și fosforului. În plus, păstrează pielea uscată, acneea, coșurile și erupțiile la distanță.

În plus, puteți folosi pasta de ridiche pentru a vă curăța fața. Și dacă o aplicați pe păr, vă ajută să îndepărtați mătreața, să preveniți căderea părului și să întăriți și rădăcina firului de păr.

Bună pentru hidratare

Dacă aveți tendința de a mânca ceva mai mult ridiche vara, este probabil pentru că menține corpul hidratat din cauza conținutului ridicat de apă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel