Pe lângă efectele benefice deja cunoscute precum: prevenirea bolilor de inimă, a cancerului, îmbunătățirea capacităților cerebrale și scăderea colesterolului, vinul roșu mai are un efect terapeutic neobișnuit.
Cercetătorii au descoperit că datorită conținutului de resveratrol, vinul roșu poate preveni și pierderea auzului.
În cadrul unui studiu, al spitalului din Detroit s-a descoperit că resveratrolul previne pierderea auzului cauzată de expunerea la zgomote puternice, în cazul șoarecilor.
,, Am observat că administrându-le rozătoarelor resveratrol, pot fi prevenite declinul mintal și pierderea auzului,” explică dr. Henry Ford.
Această descoperirea este foarte importantă, având în vedere că aproape jumătate dintre persoanele peste 60 de ani au probleme cu auzul, din cauza pierderii firișoarelor de păr din urechea internă ca rezultat al îmbătrânirii.
Alte efecte benefice ale vinului roșu:
Previne cancerul: resveratrolul reduce incidența tumorilor și inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. Conform unor cercetări, un pahar pe zi de vin roșu reduce la jumătate riscul cancerului de prostată.
Protejează inima: flavonoidele din vinul roșu scad colesterolul rău din sânge, iar resveratrolul împiedică formarea cheagurilor de sânge prevenind apariția problemelor cardiovasculare.
Previne demența: resveratrolul ajută la formarea de noi neuroni prevenind declinul cognitiv.
Cum să NU te îngrași după sărbători. Respectă aceste patru reguli simple pe care un…
Friptura de miel este vedeta zilei de Paște și este nelipsită de pe mesele românilor…
Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai influenți oameni de știință din lume. Teoriile,…
Ouăle sunt unul dintre alimentele preferate din meniul familiei, însoțind micul dejun și orice tip…
Vinul își are rădăcinile în Mesopotamia antică, cu aproximativ 6.000 de ani în urmă. Sumerienii…
Previziunile horoscopului chinezesc pentru începutul celei de-a cincea luni a anului anunță niște zile pline…