Boli GRAVE ce se recunosc după starea picioarelor

Boli GRAVE ce se recunosc după starea picioarelor Starea picioarelor tale servește ca un indicator important al sănătății tale generale și oferă informații prețioase despre diferite boli și boli. Simptomele legate de picior nu se limitează la o singură boală, dar anumite modele și simptome pot indica anumite probleme de sănătate.

Boli care pot fi diagnosticate în funcție de starea picioarelor

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Artrita, guta, diabet, și multe alte boli grave, inclusiv cancerul, se pot observa după starea picioarelor.

Diabet: Problemele cu picioarele sunt frecvente la persoanele cu diabet zaharat din cauza circulației proaste și a leziunilor nervoase. Neuropatia periferică poate provoca amorțeală sau furnicături la nivelul picioarelor, ceea ce face dificil pentru diabetici să observe leziuni sau infecții.

Boala arterială periferică (PAD): Scăderea fluxului sanguin la extremitățile inferioare poate duce la PAD. Simptomele includ crampe, durere sau slăbiciune la nivelul picioarelor și picioarelor în timpul activității fizice. În cazurile severe, acest lucru poate duce la răni sau ulcere care nu se vindecă.

Artrita: Diferite forme de artrită, cum ar fi artrita reumatoidă și osteoartrita, pot afecta articulațiile picioarelor, provocând durere, umflături și mobilitate redusă. Deformările, cum ar fi bunions și degetele ciocanului, sunt, de asemenea, asociate cu artrita.

Guta: Această formă de artrită este cauzată de acumularea de cristale de acid uric în articulații, afectând adesea degetul mare de la picior. Atacurile de gută pot provoca dureri severe, umflături și roșeață în articulația afectată.

O boală autoimună a pielii poate afecta picioarele

Neuropatia periferică: Pe lângă diabet, neuropatia periferică poate fi cauzată de alte afecțiuni, cum ar fi boli autoimune, infecții sau expunerea la anumite medicamente sau toxine. Simptomele comune sunt amorțeală, furnicături și slăbiciune la nivelul picioarelor.

Tulburări circulatorii: afecțiunile care afectează vasele de sânge, cum ar fi tromboza venoasă profundă (TVP) sau insuficiența venoasă cronică, se pot manifesta la nivelul picioarelor. Pot apărea umflături, decolorare și ulcerații.

Psoriazis: Psoriazis: Psoriazisul, o boală autoimună a pielii, poate afecta picioarele și poate provoca pete roșii, solzoase. Artrita psoriazica, un tip de artrita legat de psoriazis, poate afecta si articulatiile picioarelor.

Tulburări tiroidiene: atât hipotiroidismul, cât și hipertiroidismul pot afecta picioarele. Pot fi observate umflături, modificări ale texturii pielii și anomalii ale unghiilor. Cancere: Unele tipuri de cancer, în special cele care afectează oasele sau țesuturile moi, pot prezenta simptome la nivelul picioarelor. Nodulele inexplicabile, durerea sau modificările culorii pielii trebuie evaluate imediat, notează sursa.

 

Recent Posts

10 semne tăcute că ai o infecție la rinichi. Când trebuie să mergi la medic

Semne de infecție renală. Infecțiile renale sunt relativ rare, dar pot fi grave. Cunoscută medical…

15 minute ago

Când ajung pensiile pe luna iunie

Când ajung pensiile pe luna iunie. În luna mai, s-a produs o modificare semnificativă în…

45 de minute ago

Pensie mai mare cu 1.650 lei după recalculare pentru această categorie de pensionari

Pensie mai mare cu 1.650 lei. Recalcularea pensiilor pentru o anumită categorie de pensionari va…

o oră ago

Alimentul-medicament care ar putea reduce riscul de deces din cauza demenței

Alimentul-medicament care reduce riscul de deces din cauza demenței. Datorită influențelor populare precum talk-show-urile cu…

2 ore ago

Ţările europene în care salariul minim depăşeşte 2.000 de euro. Pe ce loc se situează România

Salariul minim în țările europene. 2024 este anul în care Uniunea Europeană face un pas…

2 ore ago

Citeste si: