Bolile care pot fi prevenite cu ajutorul grapefruit-ului

Bogat în vitamine și compuși antioxidanți, grapefruit-ul are numeroase beneficii pentru sănătate.

Mai multe studii au arătat că un consum ridicat de fructe și legume ar putea scădea riscul de boli cardiovasculare datorită vitaminelor, mineralelor, antioxidanților și fibrelor conținute, care ar juca un rol protector semnificativ. Alte studii au demonstrat că cine consumă citrice — prin urmare și grapefruit — ar fi mai protejat împotriva anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul bucal, faringian, esofagian, stomacal sau de colon.

La persoanele afectate de hipercolesterolemie, consumul a două grapefruit-uri pe zi scade nivelul de colesterol și trigliceride, iar la cele obeze, contribuie la scăderea în greutate, în cadrul unei alimentații echilibrate și a unei activități fizice regulate. Un studiu realizat pe persoane obeze afectate de sindromul metabolic a arătat că cine consumă o jumătate de grapefruit pe zi, înaintea de fiecărei mese principale, timp de 12 săptămâni, slăbește cu 1,6 kg mai mult decât grupul de referință.

În plus, flavonoidele din grapefruit scad riscul de dezvoltare a bolii Parkinson.

Nu mâncați grapefruit dacă luați medicamente!

Dacă urmaţi un tratament cu medicamente hipotensoare, împotriva colesterolului, sau cu inhibitori de monoamino oxidanţi (pastile folosite în boli de tip Parkinson) şi, în general, orice fel de medicament este contraindicat atunci când consumăm acest fruct pentru că îi modifică activitatea, fie o sporeşte foarte mult, fie o anihilează şi în unele cazuri această asociere poate fi foarte periculoasă. Dacă luaţi un medicament pentru tensiune, de exemplu, şi consumaţi grapefruit, acesta poate potenţa activitatea tratamentului, iar tensiunea poate scădea până la colaps.

Grapefruitul interferează cu căile de detoxifiere şi modifică activitatea medicamentelor.

Este un citric foarte bun şi este foarte folosit în dietele de slăbit, însă este indicat doar persoanelor care nu urmează niciun fel de tratament.

 

 

Recent Posts

Cum veți ști dacă ouăle sunt proaspete. Data înscrisă pe ambalaj indică altceva

Cum veți ști dacă ouăle sunt proaspete. Ouăle sunt considerate un superaliment, deoarece sunt bogate în…

18 minute ago

Recomandăroi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare: Oamenii să fie atenți

Recomandăroi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare! În această perioadă, inspectorii sanitar-veterinari afirmă că riscul apariţiei toxiinfecţiilor…

48 de minute ago

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale Piețele și magazinele…

2 ore ago

Cancerul hepatic

Cancerul hepatic, una dintre cele mai mortale afecțiuni. Simptome care apar imediat după ce mănânci…

2 ore ago

Gura Siriului, una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor! Obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratați

Gura Siriului, una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor! Obiectiv pe care nu ar trebui sa-l…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic