Sari la conținut

Bolile care pot fi prevenite cu ajutorul grapefruit-ului

Bogat în vitamine și compuși antioxidanți, grapefruit-ul are numeroase beneficii pentru sănătate.

Mai multe studii au arătat că un consum ridicat de fructe și legume ar putea scădea riscul de boli cardiovasculare datorită vitaminelor, mineralelor, antioxidanților și fibrelor conținute, care ar juca un rol protector semnificativ. Alte studii au demonstrat că cine consumă citrice — prin urmare și grapefruit — ar fi mai protejat împotriva anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul bucal, faringian, esofagian, stomacal sau de colon.

La persoanele afectate de hipercolesterolemie, consumul a două grapefruit-uri pe zi scade nivelul de colesterol și trigliceride, iar la cele obeze, contribuie la scăderea în greutate, în cadrul unei alimentații echilibrate și a unei activități fizice regulate. Un studiu realizat pe persoane obeze afectate de sindromul metabolic a arătat că cine consumă o jumătate de grapefruit pe zi, înaintea de fiecărei mese principale, timp de 12 săptămâni, slăbește cu 1,6 kg mai mult decât grupul de referință.

În plus, flavonoidele din grapefruit scad riscul de dezvoltare a bolii Parkinson.

Nu mâncați grapefruit dacă luați medicamente!

Dacă urmaţi un tratament cu medicamente hipotensoare, împotriva colesterolului, sau cu inhibitori de monoamino oxidanţi (pastile folosite în boli de tip Parkinson) şi, în general, orice fel de medicament este contraindicat atunci când consumăm acest fruct pentru că îi modifică activitatea, fie o sporeşte foarte mult, fie o anihilează şi în unele cazuri această asociere poate fi foarte periculoasă. Dacă luaţi un medicament pentru tensiune, de exemplu, şi consumaţi grapefruit, acesta poate potenţa activitatea tratamentului, iar tensiunea poate scădea până la colaps.

Grapefruitul interferează cu căile de detoxifiere şi modifică activitatea medicamentelor.

Este un citric foarte bun şi este foarte folosit în dietele de slăbit, însă este indicat doar persoanelor care nu urmează niciun fel de tratament.

 

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel