Categories: Ştiri sănătate

Breaking News! Bebeluș de șapte luni, imunizat din greșeală cu o doză pentru adulți! Care este starea de sănătate a copilului?

Un bebeluș de numai șapte luni a fost imunizat din greșeală cu o doză de pentru adulți, cu o concentrație mult mai mare. Vaccinul era destinat mamei, au transmis autoritățile.

Copilul trebuia să primească un ser antigripal, potrivit vârstei. Serul antigripal a fost inversat, din greșeală, cu vaccinul anti-COVID care îi era destinat mamei, care urma să fie imunizată în același timp.

Bebeluș de șapte luni vaccinat din greșeală cu o doză de vaccin anti-COVID pentru adulți, în Coreea de Sud

Unui bebeluș de șapte luni din localitatea sud-coreeană Seongnam i s-a administrat din greșeală vaccinul anti-COVID, în loc de un ser antigripal, au transmis sâmbătă autoritățile sud-coreene, anunță RADOR.

Un medic pediatru din Seongnam, localitate aflată la sud de capitala Seul, a administrat din greșeală bebelușului o doză pentru adulți de vaccin anti-COVID produs de Moderna, ser care era pentru vaccinarea mamei copilului.

Incidentul s-a petrecut la 29 septembrie, potrivit guvernului municipal local

Copilul a primit îngrijiri la un spital din apropiere timp de cinci zile, dar nu a prezentat simptome speciale de efecte secundare, au transmis autoritățile sanitare. Părinții au intentat un proces împotriva medicului pediatru, cerând despăgubiri pentru serul greșit administrat.

Varianta Omicron se răspândește în toată lumea

Franţa şi-a închis de la miezul nopţii graniţa cu Marea Britanie, după ce Regatul Unit a raportat trei recorduri consecutive de infectări zilnice, iar varianta Omicron pare să fi devenit dominantă în majoritatea țării.

Ministrul german al sănătății a declarat că ce se întâmplă în Marea Britanie depășește tot ce s-a văzut până acum în timpul pandemiei și și-a avertizat concetățenii că valul Omicron va pune la grea încercare sistemul medical și întreaga societate.

Dacă miercuri se înregistrau peste 78.500 de cazuri, ieri numărul celor infectați cu coronavirus a ajuns la peste 93.000 de cazuri. Noua tulpină Omicron este responsabilă de aceste creșteri îngrijorătoare, nemaivăzute de la începutul pandemiei.

Cele mai afectate  regiuni sunt capitala țării, Londra, unde se crede că patru din cinci rezultate pozitive sunt cu Omicron, nord-estul Angliei și Scoția. În Scoția, Omicron este deja dominant, iar autoritățile se pregătesc de un val uriaș de infectări.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra