marți, iunie 28, 2022

Un bebeluș de numai șapte luni a fost imunizat din greșeală cu o doză de pentru adulți, cu o concentrație mult mai mare. Vaccinul era destinat mamei, au transmis autoritățile.

Copilul trebuia să primească un ser antigripal, potrivit vârstei. Serul antigripal a fost inversat, din greșeală, cu vaccinul anti-COVID care îi era destinat mamei, care urma să fie imunizată în același timp.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

Bebeluș de șapte luni vaccinat din greșeală cu o doză de vaccin anti-COVID pentru adulți, în Coreea de Sud

Unui bebeluș de șapte luni din localitatea sud-coreeană Seongnam i s-a administrat din greșeală vaccinul anti-COVID, în loc de un ser antigripal, au transmis sâmbătă autoritățile sud-coreene, anunță RADOR.

Un medic pediatru din Seongnam, localitate aflată la sud de capitala Seul, a administrat din greșeală bebelușului o doză pentru adulți de vaccin anti-COVID produs de Moderna, ser care era pentru vaccinarea mamei copilului.

Incidentul s-a petrecut la 29 septembrie, potrivit guvernului municipal local

Copilul a primit îngrijiri la un spital din apropiere timp de cinci zile, dar nu a prezentat simptome speciale de efecte secundare, au transmis autoritățile sanitare. Părinții au intentat un proces împotriva medicului pediatru, cerând despăgubiri pentru serul greșit administrat.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Varianta Omicron se răspândește în toată lumea

Franţa şi-a închis de la miezul nopţii graniţa cu Marea Britanie, după ce Regatul Unit a raportat trei recorduri consecutive de infectări zilnice, iar varianta Omicron pare să fi devenit dominantă în majoritatea țării.

Ministrul german al sănătății a declarat că ce se întâmplă în Marea Britanie depășește tot ce s-a văzut până acum în timpul pandemiei și și-a avertizat concetățenii că valul Omicron va pune la grea încercare sistemul medical și întreaga societate.

Te-ar mai interesa: Medic: La ce riscuri se expun persoanele care își ...

Dacă miercuri se înregistrau peste 78.500 de cazuri, ieri numărul celor infectați cu coronavirus a ajuns la peste 93.000 de cazuri. Noua tulpină Omicron este responsabilă de aceste creșteri îngrijorătoare, nemaivăzute de la începutul pandemiei.

Cele mai afectate  regiuni sunt capitala țării, Londra, unde se crede că patru din cinci rezultate pozitive sunt cu Omicron, nord-estul Angliei și Scoția. În Scoția, Omicron este deja dominant, iar autoritățile se pregătesc de un val uriaș de infectări.

Te-ar mai interesa: Simptomele diabetului: semn în jurul ochilor care ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private