Sari la conținut

Moderna își va adapta vaccinul anti-COVID împotriva Omicron. Când va fi gata serul?

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Vaccin covid-19 Moderna

Potrivit informațiilor de până acum, varianta Omicron este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare. Aceasta poate fi noua amenințare, la nivel mondial.

Cu atât mai mult, specialiștii au anunțat că noile tulpini pot fi rezistente în fața vaccinului. Astfel, companiile farmaceutice care au creat vaccinurile anti-COVID iau în considerare adaptarea lor la noua variantă, Omicron.

Moderna va adapta vaccinul împotriva Omicron

Moderna Inc ar putea avea un vaccin de rapel împotriva COVID-19 care vizează varianta Omicron testată și gata să fie supusă unei cereri de autorizare în SUA în luna martie, a declarat miercuri președintele companiei, comunică RADOR.

Președintele Moderna, Stephen Hoge, este de părere că injecțiile de rapel care conţin gene ce vizează în mod specific mutațiile variantei Omicron recent descoperite ar fi cea mai rapidă modalitate de a aborda orice reduceri anticipate ale eficacității actualelor vaccinuri pe care noua tulpină le-ar putea provoca.

Compania lucrează, de asemenea, la un vaccin multivalent care ar include până la patru variante diferite de coronavirus, inclusiv Omicron. Acest proces ar putea dura câteva luni, a spus el.

Având în vedere îndrumările prealabile din partea Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA), care a solicitat teste clinice medii, dl Hoge a spus că procesul de aprobare spre utilizare ar putea dura trei sau patru luni.

Moderna ar putea să producă vaccinul simultan cu efectuarea testelor, a declarat Stephen Hoge, pentru a fi gata să fie lansat cât mai curând posibil.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel