Categories: Expertul zilei

Această băutură nu e dușmanul sănătății! Mihaela Bilic: ”Ne face mai deștepți, mai supli, mai activi, nu ar trebui să ne simțim vinovați că o bem”

Din cuprinsul articolului

Cafeaua e bună pentru creier și siluetă. Efectele negative sunt destul de rare și puține, dacă nu exagerăm cu cantitatea. Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist ne îndeamnă să o savurăm fără griji. 

Cafeaua e bună

”Cafeaua ne e prieten, nu dușman!
Am observat că oamenii se simt din ce în ce mai vinovați că beau cafea, încearcă să se justifice sau își recunosc „păcatul” cu capul plecat și așteaptă să fie certați, de parcă ar face ceva rău. De când nu mai avem voie să bem cafea? Cine a zis că nu e bună? Atenție, ușor, ușor ni se induce ideea că nu numai mâncarea, dar și cafeaua sunt dușmanii sănătății.
Ei bine, eu o apăr! Cafeaua e un antioxidant redutabil, e un tonic cerebral, crește capacitatea de efort și ajută digestia. Nu degeaba un mapamond întreg consumă cafea, atenția, concentrarea, memorarea, toate sunt stimulate cu ajutorul cofeinei.
Cât despre impactul asupra tensiunii arteriale și frecvenței cardiace, sunt doar mituri. În realitate, efectul este minim sau inexistent și în niciun caz nu apare de la o cafea. Cine vede că e sensibil la efectul ei, poate să o evite, dar de aici până la a spune că nu ai voie să bei cafea e cale lungă. Și acuzația că sporește deshidratarea e nefondată, efectul diuretic al cafelei e minim. Și repet, nu pot apărea neajunsuri dacă bei 1-2 cafele/zi, totul ține de moderație.
Consumată cu măsura, cafeaua este prietena siluetei: inhibă apetitul, crește arderea grăsimilor de depozit și ameliorează constipația. Dacă suntem mai deștepți, mai slabi și mai activi cu ajutorul cafelei, atunci de ce să nu ne bucurăm de existența ei? Nu lăsați pe nimeni să o includă la categoria vicii și nu renuntați la ea fără motiv…și așa avem atât de puține plăceri care ne mai sunt permise”, a scris Bilic pe pagina de Facebook.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

6 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

7 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

7 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

8 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

8 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

9 ore ago

Citeste si: