Cancer: băutura care poate reduce riscul de a muri din cauza cancerului la jumătate – este ideală chiar și pentru fumători

Îngrijirea CANCERULUI a fost aruncată în haos după ce întreruperile legate de COVID-19 au oprit serviciile de screening. Cercetătorii continuă să sublinieze că este mai bine să previi decât să vindeci. S-a demonstrat că o băutură reduce la jumătate riscul anumitor tipuri de cancer, potrivit unui studiu.

Cancerul apare atunci când celulele deteriorate proliferează într-un mod rapid și necontrolat. Acest lucru poate face ca tumorile să se răspândească rapid în diferite părți ale corpului, adăugând la natura mortală a bolii. O dietă sănătoasă oferă unele dintre cele mai bune șanse de a evita această afecțiune. S-a demonstrat chiar că o băutură populară reduce la jumătate riscul bolii.

Potrivit cercetărilor publicate în Jurnalul American de Epidemiologie, anumite băuturi, precum cafeaua, pot oferi protecție alimentară împotriva cancerului datorită activității lor antioxidante.

Janet Hildebrand, epidemiolog la Societatea Americană de Cancer, a explicat că studiul a analizat obiceiurile de a consuma cafea la aproape un milion de bărbați și femei.

Ea a remarcat: „Cei care au raportat că beau cel puțin patru căni de cafea cu cofeină pe zi au avut aproximativ jumătate din riscul de a muri din cauza cancerului de gură și gât, comparativ cu persoanele care nu au băut cafea cu cofeină zilnic sau au băut-o doar ocazional”.

Reducerea riscului de aproape jumătate a fost consistentă pentru cei care au băut patru, cinci, șase căni de cafea zilnic.

De asemenea, a fost același lucru pentru ambii băutori de cafea cu cofeină și decofeinizată.

Cercetătorii au analizat consumul de cafea al bărbaților și femeilor care nu sufereau de cancer la începutul studiului.

Descoperirile, publicate în Jurnalul American de Epidemiologie, au avut loc chiar și după ce cercetătorii au luat în considerare consumul de alcool și fumatul.

Institutul American de Cercetare a Cancerului (AICR), a explicat că „fitochimicele cafelei sunt probabil responsabile pentru riscul mai scăzut de apariție a unor forme de cancer”.

Cu toate acestea, organismul de sănătate a adăugat că efectele cafelei sunt atinse atunci când băutura este consumată fără frișcă și zahăr adăugat.

AICR spune: „Grăsimile adăugate și caloriile pot contribui la creșterea în greutate – ceea ce crește riscul pentru multe tipuri de cancer”.

Cafeaua este preparată din boabe care conțin antioxidanți, care sunt bine cunoscuti pentru efectele lor protectoare împotriva cancerului și a altor boli.

Dar, în ciuda activității sale antioxidante puternice, consumul de cafea în cantități mari poate avea efecte secundare adverse asupra tensiunii arteriale.

 

 

 

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

9 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

9 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

10 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

10 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

11 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra