Sari la conținut

Cancer: băutura care poate reduce riscul de a muri din cauza cancerului la jumătate – este ideală chiar și pentru fumători

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Îngrijirea CANCERULUI a fost aruncată în haos după ce întreruperile legate de COVID-19 au oprit serviciile de screening. Cercetătorii continuă să sublinieze că este mai bine să previi decât să vindeci. S-a demonstrat că o băutură reduce la jumătate riscul anumitor tipuri de cancer, potrivit unui studiu.

Cancerul apare atunci când celulele deteriorate proliferează într-un mod rapid și necontrolat. Acest lucru poate face ca tumorile să se răspândească rapid în diferite părți ale corpului, adăugând la natura mortală a bolii. O dietă sănătoasă oferă unele dintre cele mai bune șanse de a evita această afecțiune. S-a demonstrat chiar că o băutură populară reduce la jumătate riscul bolii.

Potrivit cercetărilor publicate în Jurnalul American de Epidemiologie, anumite băuturi, precum cafeaua, pot oferi protecție alimentară împotriva cancerului datorită activității lor antioxidante.

Janet Hildebrand, epidemiolog la Societatea Americană de Cancer, a explicat că studiul a analizat obiceiurile de a consuma cafea la aproape un milion de bărbați și femei.

Ea a remarcat: „Cei care au raportat că beau cel puțin patru căni de cafea cu cofeină pe zi au avut aproximativ jumătate din riscul de a muri din cauza cancerului de gură și gât, comparativ cu persoanele care nu au băut cafea cu cofeină zilnic sau au băut-o doar ocazional”.

Reducerea riscului de aproape jumătate a fost consistentă pentru cei care au băut patru, cinci, șase căni de cafea zilnic.

De asemenea, a fost același lucru pentru ambii băutori de cafea cu cofeină și decofeinizată.

Cercetătorii au analizat consumul de cafea al bărbaților și femeilor care nu sufereau de cancer la începutul studiului.

Descoperirile, publicate în Jurnalul American de Epidemiologie, au avut loc chiar și după ce cercetătorii au luat în considerare consumul de alcool și fumatul.

Institutul American de Cercetare a Cancerului (AICR), a explicat că „fitochimicele cafelei sunt probabil responsabile pentru riscul mai scăzut de apariție a unor forme de cancer”.

Cu toate acestea, organismul de sănătate a adăugat că efectele cafelei sunt atinse atunci când băutura este consumată fără frișcă și zahăr adăugat.

AICR spune: „Grăsimile adăugate și caloriile pot contribui la creșterea în greutate – ceea ce crește riscul pentru multe tipuri de cancer”.

Cafeaua este preparată din boabe care conțin antioxidanți, care sunt bine cunoscuti pentru efectele lor protectoare împotriva cancerului și a altor boli.

Dar, în ciuda activității sale antioxidante puternice, consumul de cafea în cantități mari poate avea efecte secundare adverse asupra tensiunii arteriale.

 

 

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel