miercuri, mai 25, 2022

Îngrijirea CANCERULUI a fost aruncată în haos după ce întreruperile legate de COVID-19 au oprit serviciile de screening. Cercetătorii continuă să sublinieze că este mai bine să previi decât să vindeci. S-a demonstrat că o băutură reduce la jumătate riscul anumitor tipuri de cancer, potrivit unui studiu.

Cancerul apare atunci când celulele deteriorate proliferează într-un mod rapid și necontrolat. Acest lucru poate face ca tumorile să se răspândească rapid în diferite părți ale corpului, adăugând la natura mortală a bolii. O dietă sănătoasă oferă unele dintre cele mai bune șanse de a evita această afecțiune. S-a demonstrat chiar că o băutură populară reduce la jumătate riscul bolii.

Te-ar mai interesa: Horoscop 25 mai 2022. Astrolog: „Perioadă puternic...

Potrivit cercetărilor publicate în Jurnalul American de Epidemiologie, anumite băuturi, precum cafeaua, pot oferi protecție alimentară împotriva cancerului datorită activității lor antioxidante.

Janet Hildebrand, epidemiolog la Societatea Americană de Cancer, a explicat că studiul a analizat obiceiurile de a consuma cafea la aproape un milion de bărbați și femei.

Ea a remarcat: „Cei care au raportat că beau cel puțin patru căni de cafea cu cofeină pe zi au avut aproximativ jumătate din riscul de a muri din cauza cancerului de gură și gât, comparativ cu persoanele care nu au băut cafea cu cofeină zilnic sau au băut-o doar ocazional”.

Te-ar mai interesa: Țiuitul în urechi pare să fie legat de o funcție C...

Reducerea riscului de aproape jumătate a fost consistentă pentru cei care au băut patru, cinci, șase căni de cafea zilnic.

De asemenea, a fost același lucru pentru ambii băutori de cafea cu cofeină și decofeinizată.

Cercetătorii au analizat consumul de cafea al bărbaților și femeilor care nu sufereau de cancer la începutul studiului.

Descoperirile, publicate în Jurnalul American de Epidemiologie, au avut loc chiar și după ce cercetătorii au luat în considerare consumul de alcool și fumatul.

Te-ar mai interesa: Reguli pentru o slăbire corectă şi definitivă. Sca...

Institutul American de Cercetare a Cancerului (AICR), a explicat că „fitochimicele cafelei sunt probabil responsabile pentru riscul mai scăzut de apariție a unor forme de cancer”.

Cu toate acestea, organismul de sănătate a adăugat că efectele cafelei sunt atinse atunci când băutura este consumată fără frișcă și zahăr adăugat.

AICR spune: „Grăsimile adăugate și caloriile pot contribui la creșterea în greutate – ceea ce crește riscul pentru multe tipuri de cancer”.

Te-ar mai interesa: Care este porția corectă de pâine ca să nu te îngr...

Cafeaua este preparată din boabe care conțin antioxidanți, care sunt bine cunoscuti pentru efectele lor protectoare împotriva cancerului și a altor boli.

Dar, în ciuda activității sale antioxidante puternice, consumul de cafea în cantități mari poate avea efecte secundare adverse asupra tensiunii arteriale.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private