Cancerul din ţigările electronice. Un nou studiu scoate la iveală cât de periculoase sunt produsele alternative tutunului

Ţigările electronice sun folosite din ce în ce mai des pe baza convingerii că ajută fumătorii să renunţe la viciu, însă expertii francezi atrag atenţia asupra substanţelor periculoase din aceste produse.

După ce guvernul francez a anunţat că plănuieşte să le interzică în locurile publice, un nou studiu a scos la iveală că ţigările electronice conţin substanţe cancerigene ceea ce le face la fel de dăunătoare ca ţigările obişnuite.

Rezultatul analizei făcute de Institutul Naţional al Consumului (INC) din Franţa arată că printre substanţele prezente în vaporii emişi de ţigările electronice de pe piaţă se numără formaldehidă, acetaldehidă, acroleină – toate toxice, precum şi urme de metale grele.

,,Am descoperit o cantitate semnificativă de molecule cancerigene în vaporii emişi de ţigările electronice. În cazul a trei din 10 tipuri de ţigări electronice nivelul formaldehidei era aproape la fel ca cel din ţigările normale”, a spus Thomas Laurenceau, redactorul şef al publicaţiei Institutului Naţional al Consumului.
Acroleina, o altă substanţă extrem de toxică, a fost găsită într-o cantitate semnificativă în ţigările electronice analizate, mult peste nivelul maxim admis în ţigările convenţionale.

Cei care promovează consumul ţigării electronice merg pe ideea că de vreme ce ţigareta electronică nu conţine tutun, nu conţine niciuna din cele 4.000 de substanţe toxice sau cancerigene eliberate de ţigareta convenţională, în consecinţă nu are riscuri pentru sănătate.
Totuşi, absenţa tutunului nu face cu nimic mai sigură ţigara electronică decât cea convenţională.

„Sunt periculoase ţigările electronice? În orice caz, nu sunt atât de inofensive (precum se credea). Dar acesta nu e un motiv ca să le interzici, ci mai curând ca să le controlezi mai bine”, e de părere Thomas Laurenceau, redactorul şef al publicaţiei Institutului Naţional al Consumului.

INC are ca scop informarea şi educarea consumatorilor francezi, precum şi protejarea lor împotriva publicităţii înşelătoare.

 

Recent Posts

HOROSCOP MAI 2024: SURPRIZE și schimbări pentru toţi nativii! Sfaturile astrelor pentru fiecare ZODIE în parte

Luna Mai este dominat de energia Taurului  pentru că Soarele, Venus și Jupiter se vor…

30 de minute ago

Suma colosală încasată din servicii fictive de o farmacistă. Din banii obţinuţi ilegal şi-a cumpărat haine, bijuterii și o maşină de lux

Farmacista șefă a unui spital din județul Bihor a încasat peste 377.000 de lei, ilegal,…

o oră ago

Denia din Joia Mare. Obiceiul care aduce noroc şi împlinirea dorinţelor

În Joia Mare din Săptămâna Patimilor, credincioşii sunt îndemnaţi la post şi rugaciuni. Pentru noroc…

o oră ago

Continuă evacuările din zona străzii surpate din Slănic Prahova. Mesaj Ro-Alert

Autorităţile din Prahova au luat măsuri suplimentare de evacuare a populaţiei în zona străzii surpate…

2 ore ago

Horoscop 3 mai 2024. Zodia pentru care un vis e pe cale să devină realitate

Horoscop 3 mai 2024. Zodia pentru care un vis e pe cale să devină realitate.…

3 ore ago

Cum veți ști dacă ouăle sunt proaspete. Data înscrisă pe ambalaj indică altceva

Cum veți ști dacă ouăle sunt proaspete. Ouăle sunt considerate un superaliment, deoarece sunt bogate în…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic