Categories: Ştiri sănătate

Când este momentul potrivit să te vaccinezi împotriva virusului ce cauzează gripa sezonieră, dacă te-ai recuperat de Covid-19?

În contextul pandemic actual poate fi dificil să faci diferența între gripă și infectarea cu noul coronavirus. Acestea sunt virusuri cu simptome asemănătoare, iar dacă nu te-ai vaccinat la timp este posibil să nu le deosebești. Cu toate acestea, cum știi când să te vaccinezi împotriva virusului ce cauzează gripa sezonieră, mai ales dacă ai avut deja Covid-19?

Simptomele manifestate de persoanele care au gripă nu sunt foarte diferite față de persoanele infectate cu noul coronavirus. Acestea includ tuse, febră, dureri musculare și oboseală. Cu toate acestea, o diferență importantă poate fi alterarea gustului și mirosului, care este mult mai specifică infectării cu SARS-CoV-2. În orice caz, dacă ai orice fel de simptome este recomandată efectuarea testului PCR, pentru un diagnostic concret. Totuși, dacă ai avut deja Covid-19, poate te intrebi care ar fi momentul potrivit să te vaccinezi împotriva virusului ce cauzează gripa sezonieră. Iată ce a declarat infecționistul Adrian Marinescu, din cadrul Institutului Matei Balș.

În timpul unei discuții cu Click!, Adrian Marinescu a susținut că nu se recomandă vaccinarea antigripală imediat după ce ai suferit de Covid-19.

”În general, vaccinul antigripal se poate face la două săptâmâni după cele 14 zile de la testare, dar eu recomand chiar trei săptămâni de așteptare, pentru a preveni o formă acută a bolii precedente”, a explicat Adrian Marinescu, medic infecționist din cadrul Institutului Matei Balș, pentru Click!

Dacă nu vrei să dezvolți o formă gravă a bolii, este recomandat să mai aștepți un timp până la vaccinare. Vaccinul antigripal poate fi făcut după aproximativ 21-28 de zile în urma recuperării de Covid-19. După acest timp, organismul este destul de puternic pentru a produce o nouă serie de anticorpi, pentru alt agent patogen.

Cu toate acestea, imunizarea pentru gripa comună este recomandată înainte de o posibilă infectare cu ambele virusuri, în special SARS-CoV-2. Astfel, corpul va deține anticorpii necesari. Vaccinul efectuat înainte de a contracta oricare dintre cele două virusuri poate fi esențial, întrucât specialiștii au descoperit riscul infectării concomintente.

Recent Posts

Ce trebuie să ai mereu în portofel pentru a atrage bani. Nu ar trebui să îți lipsească niciodată!

Deși banii nu sunt o garanție a fericirii, ei sunt esențiali. Fiecare și-ar dori să…

18 minute ago

7 schimbări de prevenire a cancerului pe care trebuie să le faci în dieta ta chiar acum

Da, da, știm la ce vă gândiți: totul provoacă cancer în zilele noastre. Din păcate,…

48 de minute ago

Fructele recomandate pentru sănătatea oaselor

Cu toții am auzit „ești ceea ce mănânci”. Tipul de mâncare pe care îl înghiți …

o oră ago

Biserica din România, făcătoare de minuni, unică în lume. Ușile sale se deschid singure, la miezul nopții, o dată pe an

Într-o călătorie specială în Carei, există un loc fabulos, cu o poveste uimitoare: biserica din…

2 ore ago

Secretul din aplicația WhatsApp de care puțini utilizatori au habar. Trucul prin care poți afla locația unei persoane, fără ca ea să știe. Este foarte simplu!

Una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din întreaga lume se actualizează continuu pentru…

2 ore ago

14 semne că ai putea suferi un atac de panică. Multe persoane confundă atacul de panică cu un atac de cord

Atacurile de panică declanșează un răspuns de tip "luptă sau fugi" care poate duce la…

3 ore ago

Citeste si: