Când este OBLIGATORIU să bem APĂ și DE CE?

Când este OBLIGATORIU să bem APĂ și DE CE? Cât de important este să respectăm acest moment al zilei și ce boli putem preveni doar bând apă…?

Apa este vitală pentru organism, fără apă nu am supraviețui mai mult de 2-3 zile. Fără mâncare, da, putem trăi chiar și o perioadă mai îndelungată. Apa însă…

Efectele paharului de apă dimineața, pe stomacul gol, au uimit specialiștii datorită beneficiilor pentru organism. Aproximativ 250 ml de apă reprezintă exact cantitatea de lichid de care organismul nostru are nevoie în unele momente.

Așadar, dimineața, după trezire sau pe stomacul gol înainte de masă este recomandat să bem un pahar mare de apă. Daca vom creşte această cantitate, atunci trebuie să ne alegem un singur moment din zi: dimineaţa.

Potrivit studiilor, citate de platforma online Medical News Today,  un pahar de apă băut dimineața imediat ce ne trezim este ca un leac sau ameliorare a multor probleme.

Astfel, cercetătorii au descoperit că apa băută la prima oră a dimineții ne scapă de migrene, dureri de cap din cauza deshidratării sau pe fond vascular.

De asemenea, ne ajută în tulburări digestive, tulburări de vedere, gastrită, diabet, afecțiuni genitale, piele uscată etc.

Îndată ce te-ai trezit, bea un pahar de apă

Imediat ce te-ai trezit, bea un pahar cu apă. Nu aștepta să ți se facă sete, Dacă ți-e sete, de fapt, organismul îți trasmite un semnal de alarmă: este DESHIDRATAT.

Ideal ar fi să bem câte un pahar mare de apă la fiecare oră, iar când mergem la sală și transpirăm mult sau facem saună, cu atât mai mult. De ce este nevoie să bem mai multă apă atunci?

Ei bine, când facem mult efort fizic, avem nevoie să recuperăm această apă pe care o pierdem prin transpirație. De altfel, este foarte bine să o pierdem și să o înlocuim cu una proaspătă.

Înlocuirea apei din celule este benefică pentru sănătatea noastră.

Câtă apă este recomandată

Recomandarea de consum de apă este de minimum 25 ml pentru fiecare kilogram corp.

În momentul în care este cald se poate ajunge chiar la 30-35 ml/kilogram corp, ne mai sfătuiesc medicii.

De altfel, prevenirea bolilor se poate face mai ales prin stilul de viață sănătos având în vedere că numai 5-10% din boli sunt moștenite, ereditare.

Restul bolilor, adică MAJORITATEA, sunt dobândite printr-un stil de viață nesănătos.

Ce trebuie să facem pentru a preveni boli, pentru a ne păstra sănătatea și ce este bine să evităm? Prof. Constantin Dulcan spunea recent (vezi detalii aici) că doar un mic procent din boli sunt ereditare. 

Așadar, apa este VITALĂ pentru orice organism viu și nu poate fi înlocuită cu sucuri, ceaiuri sau alte băuturi. Iar atunci când bem cafea, pentru a nu ne deshidrata, trebuie să bem și un pahar mare cu apă.

La fiecare ceașcă de cafea, un pahar mare de apă. Și dimineața, imediat ce ne trezim. Iată două reguli importante care ne ajută să ne păstrăm sănătatea.

 

 

 

 

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

23 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

53 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică