Sari la conținut

Când este OBLIGATORIU să bem APĂ și DE CE?

pahar cu apa
Sursa foto: Unsplash
Consumul excesiv de apă a ascuns un diagnostic crunt

Când este OBLIGATORIU să bem APĂ și DE CE? Cât de important este să respectăm acest moment al zilei și ce boli putem preveni doar bând apă…?

Apa este vitală pentru organism, fără apă nu am supraviețui mai mult de 2-3 zile. Fără mâncare, da, putem trăi chiar și o perioadă mai îndelungată. Apa însă…

Efectele paharului de apă dimineața, pe stomacul gol, au uimit specialiștii datorită beneficiilor pentru organism. Aproximativ 250 ml de apă reprezintă exact cantitatea de lichid de care organismul nostru are nevoie în unele momente.

Așadar, dimineața, după trezire sau pe stomacul gol înainte de masă este recomandat să bem un pahar mare de apă. Daca vom creşte această cantitate, atunci trebuie să ne alegem un singur moment din zi: dimineaţa.

Potrivit studiilor, citate de platforma online Medical News Today,  un pahar de apă băut dimineața imediat ce ne trezim este ca un leac sau ameliorare a multor probleme.

Astfel, cercetătorii au descoperit că apa băută la prima oră a dimineții ne scapă de migrene, dureri de cap din cauza deshidratării sau pe fond vascular.

De asemenea, ne ajută în tulburări digestive, tulburări de vedere, gastrită, diabet, afecțiuni genitale, piele uscată etc.

Îndată ce te-ai trezit, bea un pahar de apă

Imediat ce te-ai trezit, bea un pahar cu apă. Nu aștepta să ți se facă sete, Dacă ți-e sete, de fapt, organismul îți trasmite un semnal de alarmă: este DESHIDRATAT.

Ideal ar fi să bem câte un pahar mare de apă la fiecare oră, iar când mergem la sală și transpirăm mult sau facem saună, cu atât mai mult. De ce este nevoie să bem mai multă apă atunci?

Ei bine, când facem mult efort fizic, avem nevoie să recuperăm această apă pe care o pierdem prin transpirație. De altfel, este foarte bine să o pierdem și să o înlocuim cu una proaspătă.

Înlocuirea apei din celule este benefică pentru sănătatea noastră.

Câtă apă este recomandată

Recomandarea de consum de apă este de minimum 25 ml pentru fiecare kilogram corp.

În momentul în care este cald se poate ajunge chiar la 30-35 ml/kilogram corp, ne mai sfătuiesc medicii.

De altfel, prevenirea bolilor se poate face mai ales prin stilul de viață sănătos având în vedere că numai 5-10% din boli sunt moștenite, ereditare.

Restul bolilor, adică MAJORITATEA, sunt dobândite printr-un stil de viață nesănătos.

Ce trebuie să facem pentru a preveni boli, pentru a ne păstra sănătatea și ce este bine să evităm? Prof. Constantin Dulcan spunea recent (vezi detalii aici) că doar un mic procent din boli sunt ereditare. 

Așadar, apa este VITALĂ pentru orice organism viu și nu poate fi înlocuită cu sucuri, ceaiuri sau alte băuturi. Iar atunci când bem cafea, pentru a nu ne deshidrata, trebuie să bem și un pahar mare cu apă.

La fiecare ceașcă de cafea, un pahar mare de apă. Și dimineața, imediat ce ne trezim. Iată două reguli importante care ne ajută să ne păstrăm sănătatea.

 

 

 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.