Categories: Stil de viaţă

Când nu ai voie să mănânci picant, prăjit sau sărat. Medic: Rinichii vor supracompensa glicemia crescută

Alimente picante, prăjite, sărate sau cele bogate în zahăr sunt delicioase, dar nu se pot consuma la orice oră a zilei. Un medic nutriționist spune ce se întâmplă în corpul oamenilor dacă nu se țin cont de sfaturile specialiștilor în nutriție.

Alimente care dau peste cap metabolismul

Așadar, dietele bogate în grăsimi saturate și scăzute în fibre au fost asociate cu un somn perturbat. Dacă vă treziți de mai multe ori pe parcursul nopții, s-ar putea ca dieta să conțină prea mult zahăr, potrivit T3.com.

Dieta și somnul REM
Ryan Davidson, medic nutriționist, spune că, adesea, cei care au probleme cu somnul mănâncă înainte de culcare anumite alimente care le dau peste cap metabolismul și le perturbă somnul.

„Dacă întâmpinați frecvent dificultăți în a adormi sau nu vă simțiți fresh când vă treziți, alimentele și băuturile pe care le consumați ar putea fi problema. Schimbarea dietei vă va ajuta să intrați în somnul REM, considerat somn reparator. Cei care intră în mod regulat în aceste cicluri de somn se trezesc energici, gata să înceapă o nouă zi”, susține Davidson.

Nutriționist: alimente se ciocnesc cu ceasul intern al corpului

Davidson a explicat de ce alimentele picante, prăjite sau cele bogate în zahăr pot perturba somnul.

Potrivit lui Ryan, unele dintre cele mai proaste alimente, care nu ar trebui mâncate înainte de culcare, sunt cele picante. Dacă sunteți un mare fan al ardeiului iute sau al sosurilor foarte picante este indicat să le mâncați mai devreme, în timpul zilei. Alimentele picante pot provoca arsuri la stomac și pot crește temperatura generală a corpului.

„Mâncărurile picante determină creșterea temperaturii, adică opusul a ceea ce ar trebui să se întâmple noaptea. Temperatura corpului scade în mod natural, în fiecare noapte, în timp ce dormim, iar această scădere a temperaturii este ceea ce te ajută să adormi. Mâncate înainte de culcare, aceste alimente se ciocnesc cu ceasul intern al corpului, perturbând ciclul de somn și împiedicându-vă să intrați în somnul REM”, spune Ryan.

Sursă foto: Monica Schröder/Pixabay

Și alimentele prăjite trebuie evitate. Pot provoca indigestie și atsfel pot perturba somnul. Ryan spune că, de asemenea, „carnea bogată în proteine și carnea roșie pot cauza probleme de somn, deoarece organismul se chinuiește să le digere. Metabolismul se accelerează atunci când mănânci aceste alimente și, prin urmare, și temperatura internă”, explică ea.

Dacă alegi o gustare dulce, pregătește-te să stai cu ochii în tavan toată noaptea. O felie de pâine prăjită cu dulceață sau o farfurie de biscuiți lângă o cană de ceai pot fi o gustare rapidă, dar zahărul din ele va crește glicemia.

„Cu afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul, vă puteți aștepta să faceți ture la toaletă, pe tot parcursul nopții. Rinichii vor supracompensa glicemia crescută, ceea ce înseamnă că va trebui să vă ridicați din pat mai des pentru a urina în timpul nopții, tulburându-vă somnul”, spune Ryan.

Un studiu al Societății Europene de Endocrinologie spune că oamenii ar trebui să se gândească de două ori atunci când vor să mănânce alimente sărate înainte de somn.

Potrivit experților, mâncarea sărată îi face pe oameni să se trezească des în timpul nopții, somnul fiind grav afectat pentru două – trei ore de la consum. Participanții la studiu au precizat că somnul pe care l-au avut după cele două – trei ore a fost unul superficial. Ba chiar unii au susținut că au avut coșmaruri.

Recent Posts

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

29 de minute ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

59 de minute ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

o oră ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

2 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

2 ore ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

3 ore ago

Citeste si: