Categories: Ştiri sănătate

Caravana „Marius Nasta” a ajuns în județul Vaslui. Ce spun medicii despre reacția vasluienilor

Caravana „Marius Nasta” a ajuns în județul Vaslui. Caravana organizată este finanțată cu fonduri europene, iar testarea populației este gratuită. Aceasta face parte dintr-un program pentru depistarea tuberculozei care a ajuns în comunele din județul Vaslui.

Caravana „Marius Nasta” a ajuns în județul Vaslui. ”Există o reticență față de efectuarea analizelor..”

În comuna Bogdănești, de pildă, au fost investigate imagistic 152 de persoane, din care șapte au fost considerate suspecte de TBC, iar probele recoltate pacienților au fost trimise la laborator pentru analize suplimentare. Echipa medicală a constatat faptul că încă există o reticență față de efectuarea analizelor, deși medicii specialiști recomandă asemenea investigații pentru depistarea acestei boli extrem de contagioase.

Rodica Robu, medic care participă în cadrul caravanei de depistare a tuberculozei: ”În ciuda faptului că noi le explicăm că trebuie să facă, că este gratuit, dar probabil că la noi ce e gratuit nu e bun… Nici nu știm ce să mai zicem.”

Caravana pentru depistarea tuberculozei va rămâne în județul Vaslui până la sfârșitul lunii ianuarie a anului următor. 20 de comune din județ au fost cuprinse în planul de acțiune al caravanei. Cetățenii sunt îndemnați să se adreseze specialiștilor din caravana mobilă pentru depistarea la timp a tuberculozei, care se vindecă în procent de 100% dacă este tratată corect.

Cetățenii nu au informații primare suficiente care să le permită să înțeleagă efectele benefice ale depistării precoce a tuberculozei și tratarea acesteia.

Rodica Robu, medic despre efectele depistării din timp a tuberculozei: ”Se vindecă dacă fac tratamentul. Ei nu înțeleg chestia asta. Când aud de TBC li se pare că o boală care oricum o vor mai face încă o dată, ceea ce este o aberație.”

Caravana mobilă pentru depistarea tuberculozei este un proiect derulat cu fonduri europene de către Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

Recent Posts

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

17 minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

47 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică