Sari la conținut

Caravană medicală mobilă cu servicii gratuite pentru depistarea tuberculozei. Cel mai mare proiect din ultimii 30 de ani

Caravană medicală mobilă cu servicii gratuite pentru depistarea tuberculozei. Cel mai mare proiect din ultimii 30 de ani

Începând din această săptămână, 14 comune ialomiţene vor beneficia de serviciile gratuite ale unei caravane medicale mobile de sănătate a plămânilor şi depistarea activă a tuberculozei.

Caravana mobilă se va afla în judeţul Ialomiţa, în zonele rurale cu cel mai mare număr de pacienţi dignosticaţi cu tuberculoză. Carvana va asigura, timp de aproximativ două luni, accesul populaţiei la servicii de sănătate de specialitate, pentru identificarea precoce a acestei boli.

Cel mai mare proiect din ultimii 30 de ani

Este cel mai mare proiect de depistare activă a tuberculozei derulat de România în ultimii 30 de ani, finanţat din fonduri europene. Judeţul Ialomiţa este al zecelea judeţ care intră de luni în acest proiect, cu o incidenţă globală de 44,6 cazuri la suta de mii de locuitori.

Potrivit RRA, din 2020 Ialomiţa face parte din zona roşie a judeţelor cel mai afectate de răspândirea tuberculozei din UE.

Tuberculoza este o boală gravă, contagioasă, iar experiența medicală arată că în spatele fiecărui caz activ de tuberculoză depistat se află încă 10 cazuri nediagnosticate. Rolul caravanei este acela de a ajuta populația aflată la risc să aibă acces la serviciile medicale necesare astfel încât depistarea și tratamentul tuberculozei să poată începe cât mai devreme.

Tuberculoza se vindecă, dar e nevoie să fie diagnosticată la timp.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel