joi, iunie 30, 2022

Caravana „Marius Nasta” a ajuns în județul Vaslui. Caravana organizată este finanțată cu fonduri europene, iar testarea populației este gratuită. Aceasta face parte dintr-un program pentru depistarea tuberculozei care a ajuns în comunele din județul Vaslui.

Caravana „Marius Nasta” a ajuns în județul Vaslui. ”Există o reticență față de efectuarea analizelor..”

În comuna Bogdănești, de pildă, au fost investigate imagistic 152 de persoane, din care șapte au fost considerate suspecte de TBC, iar probele recoltate pacienților au fost trimise la laborator pentru analize suplimentare. Echipa medicală a constatat faptul că încă există o reticență față de efectuarea analizelor, deși medicii specialiști recomandă asemenea investigații pentru depistarea acestei boli extrem de contagioase.

Te-ar mai interesa: Horoscop 30 iunie. Previziuni astrale: Zodii care ...

Rodica Robu, medic care participă în cadrul caravanei de depistare a tuberculozei: ”În ciuda faptului că noi le explicăm că trebuie să facă, că este gratuit, dar probabil că la noi ce e gratuit nu e bun… Nici nu știm ce să mai zicem.”

Caravana pentru depistarea tuberculozei va rămâne în județul Vaslui până la sfârșitul lunii ianuarie a anului următor. 20 de comune din județ au fost cuprinse în planul de acțiune al caravanei. Cetățenii sunt îndemnați să se adreseze specialiștilor din caravana mobilă pentru depistarea la timp a tuberculozei, care se vindecă în procent de 100% dacă este tratată corect.

Te-ar mai interesa: Depresia postnatală. „Îmi doream să nu mă mai trez...

Cetățenii nu au informații primare suficiente care să le permită să înțeleagă efectele benefice ale depistării precoce a tuberculozei și tratarea acesteia.

Rodica Robu, medic despre efectele depistării din timp a tuberculozei: ”Se vindecă dacă fac tratamentul. Ei nu înțeleg chestia asta. Când aud de TBC li se pare că o boală care oricum o vor mai face încă o dată, ceea ce este o aberație.”

Te-ar mai interesa: Atenție la acest medicament! Medicul Mihai Craiu t...

Caravana mobilă pentru depistarea tuberculozei este un proiect derulat cu fonduri europene de către Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private