Categories: Ştiri sănătate

Care este categoria profesională cea mai afectată de COVID-19? Nu, nu e vorba de medici

Care este categoria profesională cea mai afectată de COVID-19? Nu, nu e vorba de medici.

Asistentele medicale constituie categoria profesională cea mai afectată de impactul COVID. Reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” din România spun că statistica este făcută cu ajutorul cifrelor privind numărul de decese și de infectări cu virusul SARS CoV-2.

„Numărul de decese, asemenea numărului de infectări, arată că asistentele medicale constituie categoria profesională cea mai afectată de impactul negativ al pandemiei COVID-19 din toți lucrătorii din sănătate”, se arată într-un comunicat al Federației „Solidaritatea Sanitară” din România.
Și totuși, în ciuda riscurilor și a implicării exemplare, asistentele sunt ultimele la recunoașterea meritelor. Sindicaliștii susțin că problema în sine nu este dată de lipsa medaliilor sau a diplomelor. Aceștia spun că aceste premii ar reprezenta, de fapt, recunoașterea societății.
„Din păcate, deși sunt primele la asumarea riscurilor, au fost ultimele la recunoașterea meritelor. Doar două asistente medicale s-au aflat pe lista persoanelor decorate cu Ordinul, respectiv Medalia Meritul Sanitar.
Explicația bănuim că o constituie faptul că multe locuri erau ocupate deja de persoane care nu au nicio legătură cu sectorul sanitar (a se vedea lista cu toți cei decorați pentru a înțelege anomaliile pe care le trăim).
În mod paradoxal, numărul persoanelor descoperite cu merite sanitare dar care nu fac parte din sistemul sanitar este mult mai mare decât al specialiștilor din domeniul sanitar care au beneficiat de o formă de recunoaștere. De asemenea, pe listă nu au încăput nici unul dintre cei decedați la datorie.
Politicienii se dovedesc incapabili de o recunoaștere echitabilă a meritelor chiar și atunci când se află în campanie electorală.
Problema n-o constituie medaliile și diplomele, ci ceea ce ele ar trebui să simbolizeze: recunoașterea societății”, au mai spus reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară”din România.

Recent Posts

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

23 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

53 de minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică